Skip to content

Suomi on täynnä tapahtumia kesällä ja syksyllä, ja yhtenä vahvasti esille tänä vuonna nousseena teemana tapahtumissa on ollut kiertotalous. On ollutkin hienoa päästä tukemaan järjestäjiä toteuttamaan heidän tavoitteitaan vastuullisten ja ympäristön huomioon ottavien tapahtumien järjestämisessä.

Kalevan kisat on yksi Suomen merkittävimmistä urheilukilpailuista. Tämän vuoden kisakaupunki Lappeenranta on tunnettu urheilukaupunkina, mutta se on myös uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön pioneerikaupunki.

Kilpailu panosti elokuussa todella vahvasti ympäristöön ja kiertotalouteen, joten sen ympäristötavoitteet olivat kunnianhimoisia.

”Haluamme myös Kalevan kisojen kautta viestiä, että kierrättäminen ja ekologisuus kuuluu kaikille. On hienoa, että saamme yhdessä Remeon kanssa tuoda tätä viestiä esille suurtapahtumassamme ilmastopääkaupunki Lappeenrannassa ”, toteaa kisojen pääsihteeri Mauri Auvinen.

Yleisurheilun SM-viestit järjestettiin syyskuussa Ylivieskassa. Osallistujissa oli iso joukko Suomen yleisurheilun kärkinimiä. Myös täällä Remeo oli mukana tapahtuman ympäristöhuoltokumppanina.

Kiertotalous vahvasti esillä

Remeo on saanut olla mukana tukemassa useita tapahtumia jälleen tänä kesänä ja syksynä.

”Upeita esimerkkejä vastuullisista ja ympäristöön panostavista tapahtumista on todella paljon. Ja mikä upeinta – järjestäjien rinnalla myös kävijät ovat nostaneet nämä teemat esille. Myös me olemme panostaneet tänä vuonna erittäin paljon kiertotalousteeman näkyvyyteen tilaisuuksissa”, sanoo Remeo Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taina Luoto.

Upeista esimerkeistä seuraavakin sijoittuu Suomen ilmastokaupunkina tutuksi tulleeseen Lahteen, joka toimi myös kansainvälisen Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -tapahtuman isäntäkaupunkina.

Kiertotaloutta haluttiin tehdä tutuksi tapahtumassa monin uusin tavoin, esimerkiksi Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) ympäristöalan opiskelijat olivat ohjaamassa jätteiden lajittelua. Uutena asiana mukaan tuli myös muovipakkausten kierrätys.

”Yhteistyö on meille viestinnällisesti tärkeää, koska haluamme kertoa kilpailijoille ja katsojille vihreistä arvoistamme ja kiertotalouden merkityksestä sekä tehdä näkyväksi vastuullista ja kestävää toimintaamme”, painottaa kilpailunjohtaja Tiina Boman.

Tuskaa ja puhdasta vettä

Loistavista kiertotalouteen panostaneista tapahtumista on tänä vuonna lukuisia esimerkkejä, joista nostamme esille vielä Tuska Open Air Metal Festivalin, Ruisrockin, Lasten Festarit ja Paavo Nurmi Festivalin.

Jo vuodesta 1998 lähtien järjestetty metallimusiikin klassikko keräsi Helsingin Suvilahteen jälleen kymmeniä tuhansia osallistujia. Tänä vuonna Tuskassa panostettiin erityisesti kierrätykseen ja kestävään kehitykseen. Festarivieraille mm. tarjottiin biojätteen keräys ja kierrätysneuvontaa sekä tapahtuman eri toimijoille hyvät kierrätysmahdollisuudet. Lisäksi talkoolaisia koulutettiin kiertotaloudesta.

”Räätälöimme Tuskalle lisäksi aivan omat astiatarrat yhdessä Tuskan kanssa. Niilläkin tähtäämme siihen, että kierrätys onnistuisi entistä sujuvammin”, iloitsee palvelukoordinaattori Satu Åhlström Remeo Oy:stä.

Toinen festariklassikko Ruisrock täytti jo 50 vuotta. Ruisrock on mukana Ekokompassi-järjestelmässä, jonka avulla se toteuttaa tärkeätä ympäristötyötä. Tänä vuonna Remeo auttoi festivaalikävijöitä huolehtimaan ympäristöstään entistä paremmin mm. lisääntyneellä opastuksella.

”Olemme panostaneet vahvasti saniteettikalustomme opastukseen, jotta kemiallisen WC:n säiliöihin ei laitettaisi roskia, sillä ne haittaavat jätteen käsittelyä ja hyödyntämistä edelleen. Pienillä teoilla voi jokainen meistä vaikuttaa ympäristön hyväksi, muistuttaa avainasiakaspäällikkö Juha-Pekka Mäkilä Remeo Oy:stä.

Yhteistyössä Ruisrockin kanssa UNICEF kertoi puhtaan veden tärkeydestä: likainen vesi tappaa enemmän lapsia kuin sodat. Remeo sai tukea Ruisrockin ja Unicefin yhteistyötä tarjoamalla kampanjatilaa saniteettikalustossaan.

Maapallosta ja lapsista pidetään huolta

Lapsiin panostettiin myös Helsingissä järjestetyillä Lasten Festareilla.

”On hienoa olla mukana tapahtumassa, jossa pääsemme kertomaan iloisella tavalla kiertotaloudesta ja sen merkityksestä. Festarivieraat voivat esimerkiksi tutustua suuriin roska-autoihimme ja pelata hauskaa ja hyödykästä lajittelupeliämme”, Remeo Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taina Luoto iloitsee.

Luonnollisesti Remeo huolehti tapahtuman ympäristöhuollosta. Festarialueelta löytyi yksittäisten jäteastioiden lisäksi viisi isoa kierrätyspistettä, joissa olivat jäteastiat bio- ja sekajätteille sekä metalli-, lasi- ja muovipakkauksille.

Remeo on kutsunut paikalle myös Suomen suosituimman vatsastapuhuja Sari Aallon. Nauruhermoja kutittelevassa ja taidokkaassa esityksessä suloinen Simpanssi-Anssi sai kierrätyskärpäsen pureman. Yhdessä yleisön ja nukkeystäviensä kanssa Anssi tutki, voisiko maapallosta pitää huolta taikomalla jätteet uusiksi tavaroiksi.

Maapallosta ja lapsista on pidetty yhdessä huolta pitkään myös Paavo Nurmen nimeä kantavien tapahtumissa.

Paavo Nurmi Festival ja Remeo ovat kehittäneet palveluja yhdessä monin tavoin, jotta kaikki jäte saataisiin mahdollisimman hyvin talteen ja kiertoon eli hyödynnettäväksi uudelleen. Pitkäaikainen yhteistyö sujuu hyvässä hengessä.

”Tuemme lasten ja nuorten urheilutoiminnan kehittämistä. Remeo ymmärtää tarpeemme ja Remeon kanssa voimme jakaa arvomme. Kun hommat hoidetaan hallitusti ja huolella, kaikki vain toimii”, vakuuttaa tapahtumatuottaja Kari Ahonen.

Lue lisää:

https://remeo.fi/kalevan-kisat-ja-remeo-tahtaavat-huipulle-kiertotaloudessa/

https://remeo.fi/remeo-huolehtii-ymparistosta-yleisurheilun-sm-viesteissa-ylivieskassa-7-8-9/

https://remeo.fi/remeo-mukana-vastuullisessa-ja-kestavassa-ironman-kisassa/

https://remeo.fi/case/luonnollista-yhteistyota-tehokasta-jatehuoltoa/

Tuska ja Remeo huolehtivat festivaalin kestävästä kehityksestä

https://remeo.fi/juhlavuottaan-viettava-ruisrock-ja-remeo-tahtaavat-yhdessa-tulevaisuuteen/

Lasten Festareilla on taikuutta ilmassa 3.8.

https://remeo.fi/paavo-nurmi-starttaa-tanaan-mukana-menossa-myos-remeo/

https://remeo.fi/paavo-nurmi-marathon-juostaan-17-8-ymparistokumppanina-tutusti-remeo/

https://remeo.fi/case/urheilu-ja-jatehuolto-kohtaavat-hyvassa-hengessa/

Takaisin listaukseen