Skip to content

Arvoisat asiakkaamme!

Olemme parhaillaan suunnittelemassa ja toteuttamassa reittimuutoksia eri puolella Suomea. Reittimuutoksilla pyrimme toimitusvarmuuden parantamiseen ja positiivisiin ympäristövaikutuksiin.

Reittimuutoksen siirtymävaiheessa jäteastianne tyhjennykseen saattaa tulla tavallista lyhyempi tai pidempi tyhjennysväli. Huomioithan, että suunniteltu tyhjennyspäivä voi vaihdella muutosvaiheessa. Reittimuutos ei aiheuta sinulle toimenpiteitä. Jos tyhjennyspäivän tai -viikon muutos pidentää tyhjennysväliä liian pitkäksi, teemme tasausajon. Tasausajo ei aiheuta sinulle lisäkustannuksia.

Tiedossa olevat reittimuutokset alueittain:

Lahti ja Nastola

 • Jätelaji: seka- ja energiajäte. Tämän lisäksi uudet reitit voivat vaikuttaa seuraavien jakeiden reitteihin: kartonki, muovi, lasi.
 • Ajankohta 15.5.2023 alkaen
 • Tyhjennyspäivä tai tyhjennysviikko voi muuttua

Orimattila ja Myrskylä, Pukkila

 • Jätelaji: sekajäte, energiajäte, lasi, metalli, kartonki, paperi
 • Ajankohta 17.4.2023 alkaen
 • Tyhjennyspäivä tai tyhjennysviikko voi muuttua

Helsinki/Vantaa/Espoo/Kirkkonummi/Kerava/Järvenpää/Tuusula/Mäntsälä/Nurmijärvi/Klaukkala – yritysasiakkaat

 • Jätelaji: Lasi- ja metallijäte
 • Ajankohta 6.2.2023 alkaen
 • Tyhjennysviikko saattaa muuttua

Tarkista jäteastioiden tyhjennysajankohta

Voit katsoa jäteastiasi seuraavan tyhjennysajankohdan täältä.

Tiesitkö?

Kunnan alueilla ajetaan jätteitä kaikkina arkipäivinä useilla eri ajoreiteillä. Jäteauto saattaa kiertää vierekkäisillä kaduilla eri päivinä, koska kadut kuuluvat kahteen eri ajoreittialueeseen.

Usein kysyttyä:

 1. Aiheuttaako reittimuutos minulle toimenpiteitä? Reittimuutos ei aiheuta sinulle toimenpiteitä. Jos tyhjennyspäivän tai -viikon muutos pidentää tyhjennysväliä liian pitkäksi, teemme oma-aloitteisesti tasausajon. Tasausajo ei aiheuta sinulle lisäkustannuksia.
 2. Tuleeko tasausajoista minulle lisäkustannuksia? Tasausajoista ei koidu lisäkustannuksia.
 3. Miksi reittimuutoksia tehdään? Reitit suunnitellaan aina siten, että maksimoimme toimitusvarmuutemme sekä minimoimme ympäristöhaitat.
 4. Miksi asiakkaita ei informoida täsmällisemmin? Uuden reitin suunnittelu on pitkä prosessi. Ensimmäisinä viikkoina noutopäivä saattaa poiketa lopullisesta tyhjennyspäivästä.  Uuden reitin rutinoituminen saattaa viedä muutaman viikon. Tavoitteemme on saada aikataulu kiinni mahdollisimman nopeasti ja pahoittelemme jo etukäteen mikäli tyhjennyksissä tulee viivettä.