Skip to content

Meillä viihdytään – lue täältä lisää, miksi!

Samuli Holmström, työnjohto

Miten ja milloin tulit meille töihin?

Opiskelin tuotantotaloutta Metropoliassa, kun koulun nettisivuille tuli työilmoitus, jossa Remeo Oy haki kesäksi työnjohtajaa. Tutustuin yrityksen nettisivuihin ja muun muassa osioon, jossa muu henkilökunta kertoo työstään. Sain hyvän kuvan ja paikka vaikutti heti kiinnostavalta. Olin yhteydessä yritykseen ja pääsin tekemään opinnäytetyön. Sitä kautta sain paikan Vantaalle, jossa aloitin kesätyöt toukokuun alussa.

Miten olet viihtynyt meillä?

Olen viihtynyt tosi hyvin. Työ tarjoaa erilaisia hommia, joten päivät menevät nopeasti. Olen esimiehenä tekemisissä kuljettajien kanssa, suunnittelen ajojärjestelyjä ja reitityksiä sekä teen palkanlaskentaa. Olen oppinut paljon ja saanut aina tarvittaessa työkavereilta apua. Työ on vastannut hyvin odotuksiani. Koronakevät ehkä toi suurimman yllätyksen: ajattelin tulevani töihin isoon yritykseen, jossa on paljon ihmisiä, mutta sen suhteen on ollut ymmärrettävästi aika hiljaista. Täällä on hoidettu hyvin kaikki asiat koronaohjeiden mukaan.

Mitä suunnitelmia on jatkossa?

Kesätyö sai mukavasti jatkoa: aloitan syyskuussa Viikin laitoksella työnjohtajana ja homma jatkuu tammikuun 2021 loppuun asti. On hienoa, että pääsen jatkamaan kesän aikana opittuja työelämän taitoja toisessa laitoksessa.

Miten ajattelet kiertotaloudesta ja miten itse toteutat sitä?

Kiertotalous on luonnollisesti tärkeää. Olen lajitellut ennen tänne töihin tuloakin, mutta nyt olen oppinut asiasta paljon uutta, joten lajittelu on omassa elämässä lisääntynyt sekajätteestä ja muoveista biojätteisiin. Pyrin myös tekemään kestäviä valintoja esimerkiksi vaatteiden suhteen sekä niiden kierrätykseen. Työ on kieltämättä pistänyt ajattelemaan koko kiertotaloutta enemmän ja uudella tavalla.

Mikä on parasta työssäsi?

Työssäni ovat parasta vaihtelevat työt, työkaverit ja yhteydenpito kuljettajien kanssa.

Mitä harrastat?

Harrastan thainyrkkeilyä ja vapaaottelua. Vantaan yksikön kuntosaliakin voisin seuraavaksi kokeilla.

Samuli Holmström

Samulin mielestä työssä parasta ovat vaihtelevat työt, työkaverit ja yhteydenpito kuljettajien kanssa.

Lasse Tikkala, tuotanto

Kauanko olet ollut meillä töissä ja mitä teet?

Aloitin vuonna 2003 eli pitkään olen talossa viihtynyt. Ajan pääsääntöisesti jäteautoa.

Miten ala on vuosien saatossa muuttunut?

Jäteautot ovat kehittyneet: paljon on tullut uutta tekniikkaa, joka helpottaa arkea ja lisää samalla työturvallisuutta. Varsinainen käytännön työ on pysynyt varsin samana: jätepurkkeja kippaillaan kyytiin ja rattia pyöritellään.

Miten lajittelu on edistynyt?

Lajittelu on tehostunut paljonkin. Polttolaitokselle viedään sekajätettä entistä vähemmän ja jätteet lajitellaan entistä paremmin. Monilokeroautolla saadaan kerättyä erikseen esimerkiksi energiajätettä ja pahvia tai poltettavaa jätettä ja biojätettä, josta valmistetaan biopolttoainetta.

Mitä ajattelet kiertotaloudesta?

Jätteiden lajittelun kehittäminen ja kiertotalouden edistäminen on tärkeää. Tällä sektorilla Suomessa riittää vielä töitä. Haluamme tehdä ahkerasti ja määrätietoisesti töitä kiertotalouden eteen, sillä yhdessä tekemälle pääsemme pitkälle. Ympäristön kannalta pienelläkin teolla voi olla suuri merkitys.

Mikä työssäsi on parasta?

Meillä on hyvä työporukka ja työ on mukavan itsenäistä.

”Ympäristön kannalta pienelläkin teolla voi olla suuri merkitys”, sanoo Lasse Tikkala.

Joonas Savolainen, työnjohto

Milloin aloitit meillä ja mitä teit aluksi?
Aloitin Remeolla syksyllä 2007 kuljettajan tehtävissä, ehdin olla töissä vajaan vuoden ennen opiskelujani Metropolian ammattikorkeakoulussa. Opiskelujeni ohella jatkoin töitä Remeolla lomilla ja satunnaisesti viikonloppuisin. Koulun jälkeen jatkoin työtä Remeolla ja melko pian pääsin siirtymään kuljettajan tehtävistä työnjohtoon.

Miten toteutat kiertotaloutta eli minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tyypillinen työpäiväni kuluu ajojärjestelytehtävien ja tällä hetkellä erilaisten kehitysprojektien merkeissä. Kiertotalous toteutuu, kun ohjataan asiakkaalta kerätyt materiaalit oikeaan jatkokäsittelypaikkaan ja yritetään saada päivittäiset ajot suoritettua mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Mitä pidät työssäsi merkittävimpänä?
Ehdottomasti työn, työkalujen ja toiminnan kehittäminen.

Miksi viihdyt Remeolla?
Monipuolisuus, hyvä työilmapiiri ja työkaverit. Töitä on paljon ja tehtäviä laidasta laitaan. Olen mukana monessa kehitysprojektissa, jotka pitävät työpäivät mielenkiintoisina. Pitää osata sovittaa päivittäinen aikataulu työtehtävien ja palavereiden ympärille sopivaksi.

Miten kuvailisit Remeota yrityksenä?
Remeo tarjoaa hyvän työympäristön ja työvälineet. Remeo kuuntelee työntekijöitään ja pyrkii edistämään kiertotaloutta.

Kirsi-Marja Frank, myynti

Milloin aloitit meillä ja mitä teit aluksi?
Aloitin vuonna 2015 yritysmyynnissä.

Miten toteutat kiertotaloutta eli minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?
Haastan asiakkaitani – nykyisiä ja potentiaalisia – hyödyntämään materiaalien erilliskeräystä kustannusten ja kierrätysasteen kautta.

Mitä pidät työssäsi merkittävimpänä?
Remeon kiertotalousosaaminen hyödynnetään ratkaisuina asiakkaan arjen haasteissa.

Miksi viihdyt Remeolla?
Meillä on mielettömästi monenlaista osaamista ja kokemusta ympäristöhuollon toimivista ratkaisuista ja meillä on hyvä draivi päällä, mikä taitaa välittyä asiakkaillekin päin! Minua inspiroivat innovatiiviset ja kehittämishaluiset työkaverit.

Miten kuvailisit Remeota yrityksenä?
Ks. edellinen kohta.