Skip to content

Olemme erityisesti viime aikoina panneet merkille, että jätteiden lajittelussa on vielä kehitettävää. Pyrimme tukemaan asiakkaitamme tarjoamalla tietoa ja tukimateriaaleja verkkosivuillamme kustannusten säästämiseksi ja lajittelun parantamiseksi.

Lisäksi haluamme edistää kuljettajiemme työturvallisuutta varmistamalla, että asiakkaidemme keräilyvälineet ovat sijoitettu oikein. Löydätte ohjeet täältä.

Uutta sisältöä lajittelutietopankkiin

Olemme laajentamassa verkkosivuillamme olevaa lajittelutietopankkia, josta löydätte jatkossa yhä enemmän ajantasaista tietoa lajittelusta ja siitä, miten kukin itse voi kehittää lajitteluaan.

Kehitämme myös palveluitamme lajittelun tehostamiseksi. Osa kehitettävistä palveluistamme on asiakkaille ilmaisia ja osa maksullisia. Tehostamme myös lajittelukoulutustamme jatkuvasti eri tavoin.

Uudet lajitteluvirhemaksut 

Suomessa toimii useita kierrätyslaitoksia sekä jätteiden vastaanottopisteitä, joista toimitetaan laadukkaita materiaaleja suomalaisen teollisuuden käyttöön. Koska lajittelussa on ilmennyt kehitettävää, otamme lajittelua tehostaaksemme käyttöön lajitteluvirhemaksut, joiden tarkoitus on ohjata asiakkaita kiinnittämään huomiota lajittelun tärkeyteen.

Uudet lajitteluvirhemaksut otetaan asteittain käyttöön sekä yritys- että yksityisasiakkaille. Lajitteluvirhemaksu yritysasiakkaille otetaan käyttöön 1.1.2021 ja yksityisasiakkaille 1.2.2021.

Sen lisäksi, että virheellisesti lajitellut jätteet eivät sovi kierrätykseen, virheellisestä lajittelusta seuraa monia käytännön ongelmia. Lajitteluvirhe aiheuttaa mm. sen, että laitoksella joudutaan keskeyttämään muut työt ja siivoamaan virheellisesti lajitellun kuorman välittömästi pois.  Siivous  puolestaan aiheuttaa viivästyksiä laitoksen toimintaan. Lajitteluvirhe saattaa aiheuttaa myös sen, ettei keräysvälinettä voi tyhjentää lainkaan.

Lajitteluvirhemaksut

  • Lajitteluvirhemaksu jäteastia max. 660 L 5,00 € (sis. alv)
  • Lajitteluvirhemaksu keräysväline 1-8m3 31,00 € (sis. alv)
  • Lajitteluvirhemaksu lava/puristin 372,00 € (sis. alv)

Uudet veto- ja peruutusmatkoja koskevat lisämaksut

Otamme käyttöön lisäveloitukset ohjeiden vastaisesti sijoitettujen keräysastioiden tyhjennyksistä 1.2.2021. Lue ohjeistuksemme keräysastioiden sijoittelusta alasivultamme. HUOM! Tarkistathan aina kuntakohtaiset määräykset keräysvälineiden sijoittelusta oman kuntasi jätehuoltomääräyksistä.

Maksut perustuvat kunnallisissa jätehuoltomääräyksissä säädettyihin asetuksiin keräilyvälineiden sijoittamisesta työturvallisesti.

Vetomatkaveloitukset

  • Astian vetomatka 11-20 m 5,00 € (sis. alv)
  • Astian vetomatka 21-30 m 10,00 € (sis. alv)
  • Astian vetomatka 31-40 m 15,00 € (sis. alv

Peruutusmatkaveloitukset

  • Peruutus 25-50 m 20,00 € (sis. alv)
  • Peruutus yli 50 m 30,00 € (sis. alv)