Skip to content

Kiertotalous on talouden malli, jossa jätettä ja hukkaa ei synny ja tuotteet ja materiaalit säilyvät kierrossa – resurssien tehokas käyttö on jatkossa talouskasvun edellytys.

Mitä kiertotalous käytännössä on?

Miten me remeolaiset sitten teemme osamme kiertotalouden toteuttamiseksi ja luonnonvarojen säästämiseksi?

Kuljetamme, lajittelemme ja kierrätämme keräämämme materiaalit ja huolehdimme niiden parhaasta mahdollisesta hyödyntämisestä. Kierrätyksellä tarkoitetaan materiaalin hyötykäyttöä uuden tuotteen valmistuksessa. Emme mielellämme puhu jätteestä vaan materiaaleista, sillä niillä on taloudellinen arvo.

Lajittelu on tärkeä osa kiertotaloutta!

Kierrätyksen onnistumiseksi materiaalien kuten metallin, lasin, pahvin ja paperin lajittelu niiden syntypaikalla on tärkeää. Jätelain mukaan meillä jokaisella on velvollisuus kierrättää.

Yrityksiä kierrätykseen ohjaavat myös taloudelliset tekijät, sillä suurimmat kustannukset syntyvät massapolttoon vietävästä sekajätteestä. Autamme yrityksiä suunnittelemaan jätehuoltonsa kierrätyksen näkökulmasta. Tämän onnistumiseksi oikeanlainen tiedotus ja koulutus jätteiden hyödyntämisestä on tärkeää.

Keräämme ja kierrätämme hyötymateriaalit ja toimitamme ne tarkoituksenmukaiseen jatkokäsittelyyn ja jalostukseen teollisuudelle tai energiantuotantoon. Omien käsittelylaitostemme ja yhteistyökumppaneidemme kautta saamme asiakkaidemme materiaalit osaksi kiertotaloutta.

Lue lisää kiertotaloudesta.