Skip to content

Muovinkierrätys on ollut erittäin ajankohtainen aihe tänä keväänä mm. Ylen I love muovi -kampanjan herättämän kiinnostuksen myötä. Myös meidän suomalaisten ympäristötietoisuus lisääntyy koko ajan, samoin kuin kiinnostus maapallon hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa.

Muovinkierrätys on tänä keväänä kiinnostanut asiakkaitamme kasvavassa määrin eri puolilla Suomea.

Taloyhtiöt kierrättävät muovia ahkerasti Keski-Uudellamaalla

Remeo alkoi tarjota tämän vuoden alussa muovipakkausten erilliskeräyspalvelua taloyhtiöille Keski-Uudellamaalla eli Keravalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa. Saatujen kokemusten perusteella taloyhtiöt ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan.

”Olemme positiivisesti yllättyneitä taloyhtiöiden ja niiden asukkaiden innokkuudesta kierrättää muovia. Arvioimme, että viime aikoina julkisuudessa käydyt muovinkierrätystä koskevat keskustelut sekä esimerkiksi Ylen I love muovi -kampanja ovat osaltaan lisänneet kiinnostusta lajitteluun”, sanoo aluejohtaja Kimmo Käenmäki Remeo Oy:stä.

Omakotiasukkaat kierrättävät monilokeron avulla

Remeo aloitti alkuvuodesta 2019 muovipakkausten erilliskeräyksen Lahden ja Hollolan alueen taloyhtiöille. Kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia, sillä taloyhtiöt ovat olleet kiinnostuneita ottamaan tämän palvelun käyttöönsä. Suunnittelemme parhaillaan muovipakkausten erilliskeräyksen laajentamista myös Lahden ja Hollolan alueen omakotiasukkaille.

”Varsinkin I love muovi -kampanjan myötä kiinnostus on noussut hurjasti muovin kierrättämistä kohtaan. Yhteydenottoja ja tilauksia on tullut kymmeniä huhtikuun aikana”, sanoo yksikönpäällikkö Pasi Halttunen Remeo Oy:stä.

Kotitalouksille on kehitetty monilokeroratkaisu, joka helpottaa kierrätystä omalla pihalla. Ratkaisu on ollut vuosia käytössä mm. Vaasassa, Turussa ja Lappeenrannassa.

Muovinkierrätys säästää ympäristöä ja kukkaroa

Muovinkierrätys säästää ympäristöä ja edistää kiertotaloutta. Muovinkierrätyksessä kiertotalous tarkoittaa sitä, että muoviraaka-aine saadaan uudelleen käyttöön ja neitseellisen öljyn käyttöä saadaan vähennettyä.

Kierrätettäessä muovia sekajätteen määrä vähenee ja muovi voidaan hyödyntää raaka-aineena uudelleen, eikä muovi tuhoudu jätteenpoltossa.

Konkreettisesti jokainen voi kotona kokeilla kierrättää muovit ja muun sekajätteen erikseen ja huomata, että muovijätettä syntyy tilavuudeltaan paljon enemmän. Muovinkierrätys synnyttää taloyhtiölle kustannussäästöjä, sillä muovipakkauksista ei peritä jätteenkäsittelymaksua.

Kierrätys siis kannattaa.

Tutustu muovinkierrätyksen moniin etuihin!

Kiertotalous parantaa Suomen ekologista kestävyyttä. Ympäristövaikutukset ovat positiivisia, kuormitus ja päästöt vähenevät.

Kun kierrätät muovia, niistä syntyy uusia tuotteita, mm. kierrätysmuovikasseja, muoviputkia ja -levyjä sekä muoviprofiileita, joista tehdään mm. terassikalusteita, aitaa, kukkaruukkuja sekä laitureita.

Halutessasi edistää kiertotaloutta oikea valinta ostoksia tehdessäsi on uusiomateriaalista valmistettu muovikassi. Valitse oikein, valitse kierrätysmuovituote!

Olemme keränneet sivuillemme kattavan muovinkierrätyspaketin – lue lisää, miten monin tavoin sinä voit toimia, jotta muovinkierrätys edistää kiertotaloutta ja parantaa meidän kaikkien elämää!

Lue lisää:

https://remeo.fi/kiertotalous/muovinkierratys-saastaa-ymparistoa-ja-edistaa-kiertotaloutta/

https://remeo.fi/keski-uudellamaalla-aloitettu-muovinkerays-saanut-taloyhtioilta-hyvan-vastaanoton/

https://remeo.fi/i-love-muovi-innostanut-paijathamalaisia-taloyhtioita-muovin-lajitteluun-suunnitelmissa-muovipakkausten-erilliskerays-myos-omakotitaloasukkaille/

https://remeo.fi/tuotteet/nelilokero/

Takaisin listaukseen