Skip to content

Remeon kiertotalouspalveluiden tavoitteena on minimoida jätteen määrä ja kehittää sille uusia ja resurssiviisaita hyötykäyttömuotoja. Näin olemme mukana rakentamassa kiertotaloutta, joka käyttää resursseja viisaasti ja säästää planeettamme luonnonvaroja.

Kiertotalous ei hukkaa materiaaleja, vaan se synnyttää niistä yhä uudelleen tuotteita, joiden avulla voimme vähentää jätteen määrää ja välttää neitseellisten materiaalien käyttöä.

Ekoteko 1: Leipärinki, joka tekee vanhentuneista leivistä etanolia

Remeo on mukana leipäringissä, joka jalostaa leipomoissa ja kaupoissa syntyvistä ylijäämäleivistä etanolia eli arvokasta liikenteen polttoainetta.

Leipärinki on toiminut jo vuodesta 2009 ja se tarjoaa kaupoille ja leipomoille vaivattoman tavan tehdä ekotekoja. Leipäringin avulla pienetkin leipomot voivat kierrättää ylijäämäleipänsä helposti, sillä se ei vaadi yrittäjiltä kalliita jätekontti-investointeja, vaan tuotteet kerätään tarkoituksenmukaisiin jäteastioihin.

Remeo noutaa pakatut ja pakkaamattomat ylijäämäleivät kaupoista ja leipomoista keräilyautolla 1-5 kertaa viikossa ja toimittaa ne Etanolix®-laitoksiin, joissa niistä valmistetaan etanolia. Lisäksi etanolin valmistuksessa syntyy sivutuotteena rehua, joka hyödynnetään sikojen ruokana.

Remeon pääkaupunkiseudun leipäkeräyksen keräilyauto kulkee jo jätteistä valmistetulla RED95-etanolidieselillä. Pääkaupunkiseudun lisäksi Remeon keräilyauto kiertää myös Turun ja Lahden alueilla.

Millaiset raaka-aineet sopivat Leipäringin keräykseen?

  • Pakatut ja pakkaamattomat leivät ja muut leipomotuotteet.
  • Paistetut taikinahylyt.
  • Ei homeisia tuotteita.
  • Ei liha- tai kalaperäisiä tuotteita.

Mitä 100 tonnilla ylijäämäleipää voidaan tehdä?

  • Valmistaa noin 25 800 litraa korkeaseospolttoainetta.
  • Ajaa noin 318 000 kilometriä.
  • Vähentää CO2-päästöjä noin 33 000 kg (RE85:lla päästään jopa 80 prosentin säästöihin, mikä vastaa noin 12 henkilöauton vuosipäästöjä).
  • Valmistaa sivutuotteena noin 100 000 kiloa liuosrehua, mikä vastaa noin 160 sian vuosittaista seosruokaa.

Kysy lisätietoa Leipäringistä asiakaspalvelustamme, puh. 010 5400.

Ekoteko 2: Remeo kierrättää vanhoja tekstiilejä

Tiesitkö, että Suomessa poistettiin käytöstä 71,2 miljoonaa kiloa tekstiilejä vuonna 2012. Tästä määrästä päätyi kaatopaikalle noin 54,7 miljoonaa kiloa jätettä eli noin 10 kiloa per suomalainen per vuosi.

Vain 16,4 miljoonaa kiloa käytöstä poistetuista tekstiileistä päätyi kierrätykseen, vaikka Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimuksen mukaan kuitenkin moni suomalainen olisi halukas viemään käyttökelvottomat tekstiilinsä kierrätykseen.

Remeo on mukana tekstiiliringissä, joka tekee vanhojen vaatteiden ja tekstiilien kierrättämisen helpoksi. Asiakkaat voivat tuoda vanhat tekstiilinsä myymälöissä sijaitseviin Remeon tekstiilikeräyspisteisiin. Remeo noutaa tekstiilit keräyksestä ja huolehtii niiden kierrätyksestä.

Remeo on mukana myös ainutlaatuisessa tuotantokokeessa, jossa tekstiilijätteestä valmistetaan ensimmäisenä maailmassa uutta laadukasta raaka-ainetta vaateteollisuuteen. Tämä tarkoittaa, että käyttämällä vanhoja materiaaleja uudelleen, voimme välttää neitseellisten raaka-aineiden käyttöä tekstiilien valmistuksessa. Lisätietoja tästä: reloopingfashion.org

Kysy lisätietoa tekstiiliringistä sähköpostiosoitteestamme asiakaspalvelu@remeo.fi ja puhelinnumerosta 010 5400.