Skip to content

Viimeiset päivät ennen jouluaattoa ovat yleensä hyvin kiireisiä. Monet työssäkäyvät joutuvat lykkäämään jouluostosten teon aivan viime hetkiin. Vaan tarvitseeko kaikkea ehtiä nyt – ja mitä kaikkea vielä ehtiikin?

Lahjastressi päällä – niin kuin ehkä joka joulu? Rauhoitu. Jouluksi ei ole pakko ostaa mitään, mitä sinulla ei jo olisi antaa. Ja toisaalta, moni hyvä lahja on sellainen, että voit ostaa sen kotisohvaltasi käsin. Hurraa, sähköiset palvelut!

Tämä Kestävän joulun joulukalenteri on omistettu kaikille viime joulun alla meille kestävän joulunvieton vinkkejä jakaneille. Vaatimattomuus kaunistaa, sanotaan, eikä heistä juuri kukaan halunnut vinkkiään julkistettavan nimellä. Kaikki kuitenkin halusivat jakaa omia parhaita tapojaan helpottaa joulustressiä, säästää luonnonvaroja ja kantaa kortta kekoon kestävän kehityksen puolesta. Merkittävä osa vastanneista – joita oli yli 200 – puhui aineettomien lahjojen puolesta. Aiemmissa luukuissa olemme jo joitakin aineettomia lahjoja vinkanneet. Nyt kun jouluvalmistelujen kiireisimmät päivät ovat käsillä, älä revi pelihousujasi – aineettomia lahjoja ehdit antaa ja keksiä vielä kaiken ikäisille aivan aattoon asti. Tässä pari vinkkiä nuorten henkilöiden lahjatoiveista.

Nuorison suusta joululahjatoiveet

Ilmastopukki kävi valeasussa eräässä kauppakeskuksessa nuuskimassa nuorten lahjansaajien lahjatoiveita. Viisaushan kasvaa nuorissa ja on meidän kaikkien tulevaisuuden kannalta varteenotettavaa tietoa. Ilmastopukki sattui kulkemaan Hopen ständin ohi ja siellä oli esillä lasten ja nuorten aitoja lahjatoiveita. Monessa noin 13-vuotiaan ja sitä vanhemman kortissa luki toiveena lahjakortti sisustus- ja huonekalumyymälään tai johonkin nimettyyn vaatekauppaan. Summia niissä ei mainittu, mutta voimme arvata, että ihan käytännöllisiä ja tarpeellisia tavaroita on noiden nuorten toiveissa hankkia.

Haastattelemalla muutamia nuoria ilmastopukki sai lisää vihiä heidän lahjatoiveistaan. Aika samanlaisia ne olivat kuin Hopen ständillä, lisäksi nousi esiin erään maksullisen elokuvakanavan vuositilaus. Tarina ei kerro, kenen kanssa niitä elokuvia katsottaisiin, mutta jonkin verran toivottiin myös yhteisiä leffailtoja perheen ja ystävien kanssa.

Vaikka lahjakortti kaluste- tai vaatekauppaan ei ole varsinainen aineeton lahja, sen hankinta ja jakaminen onnistuu sähköisesti, paikan päällä lunastuksella tai pienen kortin välityksellä eikä vaadi suuria kuljetusjärjestelyjä. Lahjakortteja on tarjolla myös monenlaisiin elämyslahjoihin ja palveluihin, kuten liikunta- ja hyvinvointipalvelut, joiden käyttökin on lähes aineetonta. Näin lahjakortti lähellä sijaitsevaan liikkeeseen on paljon pienemmän hiilijalanjäljen lahja kuin jokin moninkertaisesti pakattu, toiselta puolelta maapalloa kuljetettu, tehdasvalmisteinen tavaralahja.

Osallistu aineettomien lahjojen arvontaan!

Vihreä ilmastopukki toivottaa kestävää joulua ja ohjaa Aineeton joululahja -arvontaan

Mikä on paras aineeton lahja, jonka olet saanut tai jonka haluaisit antaa? Klikkaa kuvaa ja osallistu Aineeton joululahja -arvontaan!

Jos vielä et ole huomannut, Remeo Oy:n YouTube-kanavalla pyörii Aineeton joululahja-arvonta. Siihen osallistuminen ei vaadi paljoa, vain kyseisen kanavan seuraajaksi ryhtymisen ja Remeo-pöllön ensimmäinen joulu -animaation kommenttiin oman aineettoman joululahjatoiveen tai -idean kirjoittamisen. Arvonta suoritetaan joulun jälkeen, mutta arvottavat, aineettomat palkinnot sopivat hyvin yllätykseksi uudelle vuodelle.

 

Takaisin listaukseen