Skip to content

Joulumieli syntyy monen tekijän summana. Yksi olennainen osa joulua on heikommassa asemassa olevien auttaminen.

Joulu avaa ihmisten sydämet, sanotaan, ja eettinen lahja osuu hyvin joulun sanomaan.  Suomessa joulukeräykset ja hyväntekeväisyystempaukset ovat kiinteä osa monen paikkakunnan joulukuisessa katukuvassa. Verkkoviestimissäkin on vaikea välttyä erilaisten voittoa tuottamattomien tahojen joulukeräysten mainoksilta.

Joulun hyväntekeväisyyskampanjoilla on tavallisesti niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin suunnatut palvelupolut ja verkkosivut. Järjestöt ja yhdistykset myös jalkautuvat ostoskeskuksiin ja muihin avainpaikkoihin hyvissä ajoin ennen joulua. Avun antaminen on tehty helpoksi. Kokosimme tähän alle muutaman vinkin, miten kerätä lahjoituksen taakse joukkovoimaa oman työpaikan väestä. Samoja vinkkejä voi soveltaa hyvin myös perhepiirissä tai harrastusporukassa. Vaikutusvaltaiset kansalaiset pystyttävät lahjoitusrinkejä myös sosiaalisen median tiliensä kautta. Tapoja on monia, tavoite yksi: suoda hyvä joulumieli kaikille.

Työpaikan yhteinen joulukeräys

Antakaa rahaa: Kerätkää yrityksen pikkujouluissa tai glögitilaisuudessa pieni pääsymaksukolehti, jonka tuoton lahjoitatte valitsemallenne hyväntekeväisyysjärjestölle.

Antakaa joululahjoja: Rahan sijaan voitte kerätä esimerkiksi suklaalevyjä tai villasukkia – mitä vain, mikä olisi mukava lahja itsellekin.

Antakaa aikaa: Kootkaa tiimi tai työpari päivystämään päiväksi lähimmälle Joulupadalle tai johonkin muuhun joulukeräystempaukseen.

Muutama perinteinen joulukeräys

Hyvä joulumieli: Lahjoita ruokaa ja hyvä joulumieli vähävaraisten perheiden joulupöytiin.

Joulupata: Lahjoita pataan rahaa tai vaikka ruokakaupan lahjakortti. Toimita itsellesi tarpeettomat lelut, vaatteet ja käyttöesineet Pelastusarmeijan kirpputoreille, joista ne toimitetaan joululahjoina vähävaraisille perheille.

Joulupuu: Anna joululahja lapselle tai nuorelle. Lahjoita vain uusia tavaroita, myös itsetehdyt lahjat ovat tervetulleita. Kirjoita pakettikorttiin, minkä ikäiselle tytölle/pojalle/lapselle/nuorelle lahja sopii.

Hope: Anna lahjaksi harrastus. Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry  on kerännyt myös lasten ja nuorten lahjatoiveita, joten heiltä voit kysyä neuvoa, jos et tiedä, mitä kannattaisi lahjoittaa.

Vihreä ilmastopukki toivottaa kestävää joulua ja ohjaa Aineeton joululahja -arvontaan

Mikä on paras aineeton lahja, jonka olet saanut tai jonka haluaisit antaa? Katso animaatio YouTube-kanavallamme ja osallistu Aineeton joululahja -arvontaan!

Onko sinun työporukallasi jokin oma tapa järjestää joulutempaus tai osallistua joulukeräykseen? Kerro siitä uuden @remeo_ajatteleuudestaan -Instagram-tilimme joulukalenteripäivityksen alle – jakamisen iloa siitäkin syntyy!

Takaisin listaukseen