Skip to content

Vaasalainen Piccolo varastoi, pakkaa, siirtää ja kuljettaa. Logistiikan koko ketjun hoitamisesta syntyy jätettä, jota lajitellaan ja kierrätetään mahdollisimman tehokkaasti. Homma hoituu yhteistyössä Remeo Oy:n kanssa.

”Piccolo hoitaa sen, mikä on monelle yritykselle se välttämätön paha. Olemme kiinnostuneita varastoimaan tehokkaasti, pakkaamaan nopeasti ja tilaa säästävästi sekä kuljettamaan täsmällisesti ja turvallisesti. Meiltä saa myös kokoonpanopalvelut”, operatiivinen päällikkö Ville Nieminen kertoo.

”Meille ei riitä vain se, että hommat sujuvat. Mietimme jatkuvasti, miten voimme tehdä asioita paremmin ja kehitämme uusia palveluita, jotka tuottavat asiakkaille lisäarvoa.”

Alkukartoituksesta toimivaan toteutukseen

Jatkuvaan kehittämiseen liittyy myös yhteistyö Remeo Oy:n kanssa. ”Pyrimme tuottamaan jätettä hyvin vähän ja lajittelemaan niin paljon kuin pystymme”, Ville summaa.

Piccolossa arvostetaan Remeo Oy:n tekemää alkukartoitusta, jossa selvitettiin huolella, paljonko jätettä missäkin vaiheessa syntyy sekä mitä sille voidaan tehdä entistä fiksummin. Toinen uusi asia on raportointityökalu, jonka avulla voidaan seurata eri jätteiden määriä ja niiden kehitystä kuukausittain yhtiökohtaisesti.

”Merkittävä asia on sekin, että saimme Remeo Oy:n kautta koko henkilöstölle kierrätyskoulutuksen. Erilaisia jätejakeita on yllättävän paljon, joten jokaisen piccololaisen on tärkeää ymmärtää, mihin astiaan mikäkin kuuluu”.

Tavoitteena kierrättää mahdollisimman paljon

Kierros Piccolon 20 000 neliön hallissa puhuu puolestaan. Vaikka talossa tapahtuu paljon erilaisia toimintoja samaan aikaan, kuljetuksia tulee ja tavaraa menee, kaikkialla on silmiinpistävän siistiä.

”Siisteys on tärkeä osa työturvallisuutta. Sitoudumme kaikessa toiminnassamme ympäristöhaittojen vähentämiseen, ympäristönsuojelun parantamiseen sekä työhyvinvoinnin kehittämiseen”, Ville kertoo.

Jätteenkeruupisteellä on omat astiansa kartongille, pahville, puulle, kirkkaalle muoville, teräkselle, energiajätteelle, maaleille, lakoille, liimoille, aerosoleille ja kiinteille öljyisille jätteille. Kuukaudessa lajiteltavaa jätettä kertyy yhteensä noin 6000-7000 kiloa, josta noin 40 prosenttia voidaan kierrättää.

”Emme tuota itse jätteitä, mutta sitä tulee tavaroiden toimittajilta. Pyrimme siihen, että poltettavan jätteen määrä saataisiin koko ajan vähennettyä, koska sitä kautta säästettäisiin niin euroja kuin ympäristöä. Ympäri maailmaa tulevien tuotteiden määrää emme voi vähentää, mutta voimme puuttua mm. ylipakkaamiseen. Remeo Oy:n kanssa selvitämme ja kehitämme sitä, miten materiaalia voitaisiin kierrättää yhä paremmin.”

Kun se on helppoa, se tulee tehtyä

Henkilökunnan taukopaikalta löytyy komea rivistö jäteastioita. Kaikelle on paikkansa: sekajätteelle, poltettavalle jätteelle, lasille, lehdille ja mainoksille se paristoille.

”Astioissa on selkeät tarrat, jotka helpottavat lajittelua. Lisäksi seinältä löytyy lajittelutaulu, josta näkee helposti jätteidenlajittelun kokonaisuuden. Lajittelun tulee olla helppoa ja lähellä, jotta se tulee tehtyä”, Ville toteaa.

Lisäksi löytyy oma paikka tietosuojapapereille. Lisäpalveluna Remeo Oy:n kautta halliin saatiin myös imuautopalvelu, joka puhdistaa hallin sisään kuljetusten mukana tuovan veden, lumen ja lian.

”On kätevää, että saamme kaikki jätepalvelut yhdeltä toimittajalta”, Ville korostaa.

Oma yhteyshenkilö on mukava bonus

Piccolon kokonaisvaltainen palvelukonsepti on yrityksen asiakkaille valttikortti. Kokonaispaketti on myös se tekijä, joka erottaa Piccolon kilpailijoistaan. Siksi myös Remeo istuu yrityksen toimintatapaan.

”Remeo ymmärtää liiketoimintaamme. Saamme fiksuja kehitysideoita ja voimme yhdessä kehittää jätehuoltoamme sekä sopeuttaa toimintaamme muuttuvassa toimintaympäristössä joustavasti ja ketterästi”, Ville toteaa.

”On myös mukavaa, että meillä on oma yhteyshenkilö, joka on tavoitettavissa ja johon on helppo olla yhteydessä. Sekään ei ole mikään itsestäänselvyys.”

Piccolon jätehuolto hoituu yhdessä samassa kiinteistössä toimivan VAMM Steel Oy:n kanssa. Sisältä ja taukotiloista löytyvät yhteiset lajittelupisteet ja pihalta yhteiskäytössä olevat jätepuristimet. Kuvassa Ville Nieminen (vas.) ja Marko Visuri. Lue myös VAMM Steel -juttu.

Piccolo pähkinänkuoressa

  • Vaasassa toimiva Piccolo Group Oy koostuu kolmesta yrityksestä: Piccolo Logistics Oy:stä, Piccolo Packing Oy:stä ja Piccolo Solutions Oy:stä
  • Yhtiö työllistää noin 130-140 henkilöä
  • 24/7 tavoitettavissa oleva Piccolo on ainoa logistiikkayritys Vaasassa, jonka palvelukonseptiin kuuluvat asiakkaiden puolesta tehtävä varastointi, kokoonpano ja pakkaus
  • Pikanttina lisänä yritys tarjoaa myös liikelahjoja, kalusteasennuksia ja taksipalveluita

Lue lisää: piccolo.fi

Piccolo