Skip to content

Kehitämme palvelujamme ja viestintäämme koko ajan. Verkkosivuillamme tämä näkyy muun muassa uusina KIERTOTALOUS-osion sisältöinä, joiden avulla autamme asiakkaitamme lajittelemaan entistä tehokkaammin. Tutustu uusiin osioihin ja lue lisää, miksi lajittelu on niin tärkeätä!

Tuemme asiakkaitamme tarjoamalla verkkosivuilla ajantasaista tietoa ja tukimateriaaleja, joiden avulla voi parantaa lajittelua ja säästää kustannuksia. Päivitetyissä KIERTOTALOUS-osion sisällöissä selvennetään muun muassa, miksi jätteiden oikeaoppinen lajittelu on tärkeää.

”Pyrimme jatkuvasti kehittämään palvelujamme ja viestintäämme, jotta voimme auttaa asiakkaitamme lajittelemaan tehokkaammin ja sitä kautta säästämään ympäristöhuollon kustannuksissa. Haluamme myös nostaa esille lajittelun ja kiertotalouden merkitystä”, kertoo kiertotalousasiantuntija Satu Åhlström.

Mitä tapahtuu, ellemme huolehdi lajittelusta?

Lain mukaan meidän kaikkien on noudatettava etusijajärjestystä, joka opastaa meitä toimimaan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

”Aina lähdetään siitä, että pyrimme välttämään jätteen syntymistä. Mikäli jätettä kuitenkin syntyy, on erittäin tärkeätä huolehtia jätteistä niin, että saamme ne kiertoon”, Åhlström painottaa.

Jos jätteitä ei lajitella, jäävät niiden monet uudelleenkäyttömahdollisuudet hyödyntämättä ja neitseellisiä raaka-aineita kuluu turhaan. Luontoon päätyessään jätteet puolestaan kuormittavat maapalloamme ja tuhoavat luonnon monimuotoisuutta, mikä johtaa eri eläin- ja kasvilajien tuhoutumiseen.

Lajittelu ei vie aikaa!

”Omalla asenteella on suuri rooli kierrätyksen onnistumisessa ja omalla toiminnallamme näytämme esimerkkiä myös muille. Myös kierrätykseen liittyvät epäkohdat on hyvä tuoda esille, vain näin asiat muuttuvat. Tehdään yhdessä viisaita ratkaisuja. Ja jätteiden lajittelu ei vie edes aikaa”, sanoo Åhlström.

Uusilla KIERTOTALOUS-osion sivuilla kerromme lisäksi lajitteluun liittyvien palveluidemme sisällöistä ja hinnoittelusta sekä siitä, miksi esimerkiksi keräysvälineiden oikea sijoittelu on tärkeätä. Päivitämme parhaillaan lajitteluoppaitamme, joten sivuille tulee jälleen pian uutta sisältöä.

Tutustu päivitettyihin Kiertotalous-osion sisältöihin:

Miksi lajittelu on tärkeää?

Lajittelua ja työturvallisuutta koskevat lisäveloitukset

Ohjeita keräysvälineiden sijoitteluun

Usein kysytyt kysymykset

Takaisin listaukseen