Skip to content

Tänä jouluna on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että joulunvietto sujuu turvallisesti. Poikkeuksellinen vuosi antaa meille kuitenkin mahdollisuuden keskittyä rauhalliseen joulunviettoon sekä aikaa miettiä omia kulutustottumuksia.

Kestävän joulun trendi on vahvistunut vuosi vuodelta, siksi olemmekin aiemmissa joulukampanjoissamme keränneet vinkkejä aineettomista joululahjoista. Tällaiset joululahjat, kuten lahjakortit, ovat myös helppoja toimittaa postitse tai kuriiripalveluilla. 

Tänä jouluna voi olla myös enemmän aikaa askarrella joulukoristeita itse. Monessa kotitaloudessa komeroista ja kellareista saattaa löytyä sellaista tavaraa ja materiaalia, jotka voisivat ilahduttaa uudella tavalla käytettynä.

Joulusiivouskin tuntuu mukavammalta, kun samalla voi etsiä uusien koristeiden materiaaliksi kelpaavia aarteita! Löydät aikaisempien vuosien askarteluvinkkejä verkkosivuiltamme, alla olevissa linkeissä muutamia suosituimpia:

Aineettomia joululahjoja pohtiessa ovat erityisesti lahjakortit nousseet suosioon. Tänä vuonna voimmekin lahjakortteja hankkiessa pyrkiä tukemaan suomalaisia yrityksiä, joiden toimintaan koronapandemia on vaikuttanut negatiivisesti.

Myös etänä voi olla lähellä

Monessa perheessä joudutaan tänä vuonna viettämään etäjoulua, mutta siihenkin voi löytää omaisia lähelle tuovia tapoja. Videotervehdysten ja -puheluiden avulla esimerkiksi toisilla paikkakunnilla ja hoitokodeissa asuvat sukulaiset tulevat lähelle. 

Myös samalla paikkakunnalla asuvat perheet joutuvat miettimään joulujuhlien järjestämistä etänä. Etätapaamisten ohella turvallinen yhteinen hetki voi järjestyä vaikkapa ulkoilemalla yhdessä, jolloin on mahdollista pitää riittävän turvallisia etäisyyksiä. Mukaan voi ottaa glögin termospulloon ja piparit eväskoriin!

Hyvä joulumieli tulee auttamalla

Muistetaan hyvä tahto erityisesti tänä vuonna, kun monet suomalaiset ovat joutuneet kohtaamaan työttömyyden tai lomautusten myötä taloudellista tiukkuutta. Apua tarvitaan nyt entistä enemmän, ja monet tahot tarjoavat avun antamiseen hyvä mahdollisuuden, tässä muutamia niistä:

Myös antamalla aikaa lähimmäiselle voi auttaa paljon, esimerkiksi vapaaehtoistyön kautta. Täältä voit löytää ja ilmoittaa vapaaehtoistöitä: vapaaehtoistyo.fi

Joulu on lasten juhla. Miten tehdä lapsille hyvä joulu tällaisena poikkeuksellisena aikana? Uusia tapoja tehdä joulusta lapsille ikimuistoinen ovat esimerkiksi joulupukin tervehdys etänä ja lahjojen jättäminen ovelle joulupukin vierailun sijasta. Tämä tapa on monessa perheessä saattanutkin olla jo käytössä.

Vaikka elämme tällaista poikkeuksellista aikaa, joulusta voi rakentaa lämpimän ja muistettavan juhlan, kun vain muistamme huolehtia kaikkien turvallisuudesta. Tänä jouluna on myös mahdollisuus ajatella uudella tavalla ja miettiä uusia tapoja viettää hyvä joulu.

Remeo toivottaa kaikille turvallista ja kestävää joulua!

Takaisin listaukseen