Skip to content

Asiakkaamme antoivat meille viime joulun arvonnassamme kestävän joulun vinkkejä, joita tämä joulukalenteri paljastelee luukullisen kerrallaan. Yksi suosituin vinkkilaji oli kestävä paketointi ja pakettikortit.

Joululahjojen kestävä ja järkevä paketointi alkaa arviolla siitä, tarvitseeko lahjaa paketoida. Eräs asiakkaamme näkee asian näin: Yleensä paketin avaaminen on itse lahjaa tärkeämpi vain taaperoille ja sitä nuoremmille henkilöille. Pienimmät lahjansaajat saattavat kiinnittää kaiken huomionsa käärepaperin rapisteluun ja rypistelyy, jolloin jo jännittävä käärö voi riittää lahjaksi. Kaikkien muiden joululahjat voitkin jättää paketoimatta. Jos joululahja mielestäsi kuitenkin vaatii jonkin kääreen tai kuorrutteen, harkitse seuraavia vinkkejä.

Kaunis pakettikortti

Joskus pieni pakettikorttikin voi riittää. Voit panostaa kauniiseen, itsetehtyyn korttiin, jonka annat lahjan kanssa. Moni asiakkaistamme kertoi hyödyntävänsä edellisen joulun joulukorttit ja joulupaperit uusien pakettikorttien ja pakettien teossa. Mahtava vinkki teipattujen lahjapaperien pelastukseen: Silitä miedolla lämmöllä teippikohtia paperin toiselta puolelta, niin saat teipit helposti irti eikä paperi repeydy.

Yksinkertaisen pakettikortin tai lahjan koristeeksi sopivat esimerkiksi Kestävän joulun joulukalenterin 8. päivänä esitellyt appelsiininkuorikoristeet, joista on nyt myös matalan kynnyksen ohjevideo Remeo Oy:n YouTube-kanavalla. Olet tervetullut kertomaan videon alle omia joulukoristeideoitasi!

appelsiininkuorikoriste riittää joululahjan kääreeksi

Kaunis ja kestävä joululahjan kääre syntyy pienistä itsetehdyistä koristeista.

Käytännöllinen pakettiratkaisu

Kummilapselleen lelulahjan antava asiakkaamme vinkkasi pakkaavansa sen käytännölliseen koriin, jota lapsi voi käyttää säilytyskorina muille tavaroilleen. Pehmeitä lahjoja kuten vaatteita taas voisi käyttää kääreenä jollekin toiselle lahjalle tai niiden sisään voi piilottaa joulukirjeen tai -kortin. Ainakin pikkulapsi- ja koiraperheissä mikrokuituinen siivousliinakin voisi olla hyötykäyttöön päätyvä kääre. Käytännölliset pakettiratkaisut voivat olla yllättäviäkin mutta aina hyödyllisiä.

Kierrätettävä lahjakassi tai -kori

Joulupukin kontissa voisivat lahjat mennä pahasti sekaisin ilman paketteja, mutta pienemmät lahjaerät voit huoletta jakaa kääreettöminä samasta kestokassista tai korista. Lahjakassia tai -koria voi käyttää kuin ongintaleikissä; täyttää yllätyslahjalla jota saaja ei näe ennen kuin vastaanottaa korin. Ja kun saaja on poiminut lahjansa korista, hän voi antaa sen takaisin omalla yllätyksellään lastattuna.

Kestävä lahjapaperi

Sanomalehti on suosittu lahjakääre. Siitä saa persoonallisen paketin valikoimalla päällimmäiseksi lahjan saajaa kiinnostavan sivun. Sanomalehtipaperia on helppo värittää vesi- tai peitevärillä, mutta tee väritys ennen paketointia ja anna värin kuivahtaa ennen kuin sotket sillä lahjan! Ruskea voimapaperi, joka muuten lajitellaan pahvinkeräykseen, on melkein yhtä suosittu lahjapaperi kuin sanomalehti. Lämpimänruskea paperi saa ilmettä karheasta juuti- tai paperinarusta, villalangasta tai silkkinauhasta. Eräs asiakkaamme on pukenut samat, punaiset silkkinauhat sanomalehtikääreidensä ylle jo vuosikausia.

Takaisin listaukseen