Skip to content

Remeon korkean teknologian kierrätyslaitos on listattu Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listalle. Vantaalle vuoden 2021 lopulla valmistuva korkean teknologian kierrätyslaitoksemme nostaa suomalaisen kiertotalouden uudelle tasolle maan moderneimmalla kierrätyslaitoksella, jossa innovaatiot kohtaavat älykkyyden.

Euroopan mittakaavassakin ainutlaatuinen kierrätyslaitos on iso harppaus tiellä, jota Remeo Oy halua kulkea. Tällä tiellä älyteknologia ja datan hallinta muodostavat yhä isomman osan Remeon toimintaa.

Vantaalle suunniteltu kierrätyslaitos edistää merkittävästi kiertotalouden toteutumista Suomessa. Rakennus ja muun teollisuuden sekä kaupan jätemateriaaleille suunniteltu laitos edustaa uusinta teknologiaa ja hyödyntää innovaatioita ja älyteknologiaa.

Uusi laitos kiertotalouden teknologinen edelläkävijä

Remeo on innovoinut jo vuosien ajan kiertotalouden teknologista edelläkävijää, Suomen edistyksellisintä kierrätyslaitosta. Laitos rakennetaan kiertotalouden syntypaikka-ajattelun mukaisesti Vantaalle, sillä Etelä-Suomessa sijaitsevat suurimmat kierrätysvolyymit.

Vantaan kierrätyslaitoksessa eri raaka-aineet pystytään kustannustehokkaasti ajamaan kahdella linjalla ja lajittelemaan uudella teknologialla, robotiikalla ja koneälyllä.

Toinen innovaatio on äärimmäisen tehokas ja älykäs datan kerääminen ja jalostaminen asiakkaiden palvelemiseksi tuotantoprosessia optimoimalla.

 

”Käytämme maailmalla kokeiltuja ja toimivaksi osoitettuja tekniikoita ja teknologioita ja yhdistämme ne uudella ja ainutlaatuisella tavalla palvelemaan jätteenkäsittelyn prosesseja, ja sitä myötä asiakkaitamme. Datan avulla tiedämme jatkossa tarkkaan, mitä linjastomme kulloinkin käsittelemä materiaali sisältää. Mikään ei ole enää mutun varassa, vaan pystymme oikean datan ja siitä kertyvän datapankin varassa tekemään asioita oikein, kestävästi ja läpinäkyvästi, mikä palvelee aivan uudella tavalla asiakkaitamme ja koko ympäristöpalveluiden arvoketjua”, Remeon liiketoimintajohtaja Mauri Lielahti kertoo.

 

Älyteknologia tuo jätteenkäsittelyn uuteen aikakauteen

Mauri Lielahti ja Remeon toimitusjohtaja Johan Mild kuvaavat Vantaan uuden laitoksen perustavanlaatuisen innovaation piilevän siinä, että on uskallettu ajatella uudelleen. ”Laitokseen tulee moderni ja datavetoinen, sinänsä normaali tuotannollinen prosessi. Mutta me tuomme tehdasmaisen, älyteknologisen tuotantoajattelun sinne, missä sitä ei ennen ole ollut eli sinne, missä lajittelu on ollut perinteisesti mekaanista. Me viemme älyteknologiaa pidemmälle kuin muut ja tuomme älyteknologian myötä jätteenkäsittelyn uuteen aikakauteen”, Johan Mild summaa.

 

Sitran kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1- listalle valittiin 41 edelläkävijäyritystä

Sitra on päivittänyt Kiertotalouden kiinnostavimmat-listaa jo vuodesta 2017 ja tuona aikana kiertotalous on noussut yksittäisen edelläkävijäyritysten toiminnasta kannattavaksi liiketoiminnaksi. Tänä vuonna listalle haki 168 yritystä, joista Sitran ja sen sidosryhmien kiertotalousasiantuntijoista koostuva raati valitsi mukaan 41 kiinnostavinta.

”Olemme Remeolla ylpeinä mukana Sitran kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listalla. Kiertotalous tarvitsee tiennäyttäjiä ja nostamme suomalaisen ympäristöhuollon uudelle tasolla korkean teknologian kierrätyslaitoksellamme. Meillä kohtaa nykypäivä tulevaisuuden teknologian kanssa”, Johan Mild kertoo.

 

Täältä Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1-listalle: https://www.sitra.fi/hankkeet/kiertotalouden-kiinnostavimmat/

Tutustu Remeon tulevaisuuden kierrätyslaitokseen täällä: https://remeo.fi/kiertotalous/tulevaisuuden-kierratyslaitos/

Lisätiedot:

Piia Vilja, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Remeo Oy, piia.vilja@remeo.fi

 

Takaisin listaukseen