Skip to content

Mitä enemmän vietät aikaa luonnossa, sitä moninaisempana ja tärkeämpänä sen näet. Nauti siis joulunakin luonnon kauneudesta, oli lunta tai ei. Neljä vuodenaikaa ovat Pohjolan rikkaus – pidetään yhdessä huolta siitä, että teemme kaikkemme niiden säilyttämiseksi.

Jos jouluna on lunta, siis näinä päivinä ja erityisesti aattona, tee pihalle lumiukko! Juhli näin talvea ja sitä, ettei ilmastonmuutos ole vielä estänyt valkeaa joulua sinulta. Etelä-Suomessa on jo koettu lähes lumettomia talvia – tehdään yhdessä lujasti töitä sen eteen, ettei niistä tulisi uutta normaalia!

Suomen luonto on korvaamattoman kaunis. Neljä vuodenaikaa tekevät elinympäristömme maisemat vaihtelevaksi ja mahdollistavat luontomme monimuotoisuuden. Remeo antaa tänä jouluna lahjan kolmelle ympäristönsuojeluun keskittyvälle hankkeelle. Toivomme myös, että tämä Kestävän joulun joulukalenteri on kannustanut lukijoitaan kestävämmän jouluperinteen työstämiseen ja ainakin madaltanut joiltakin osin joulunalusviikkojen stressitasoja. YouTube-kanavallamme pyörii vielä animaatio, jonka alle voit ehdottaa parasta aineetonta lahjaa. Kaikkien kanavaa seuraavien ja aineettoman lahjaidean jakaneiden kesken arvomme – mitäpä muuta kuin – aineettomia lahjoja. Vielä ehdit myös tehdä testin siitä, miten hyvä kestävän joulun viettäjä jo olet!

Itämeri, ikimetsät ja luonnon monimuotoisuus

Tänä jouluna Remeo Oy tukee Itämeren ja Suomen vanhojen metsien suojelua, ilmastonmuutoksen vastaista työtä ja luonnon monimuotoisuuden tutkimista.

Baltic Sea Action Group pyrkii suojelemaan Itämeren herkän merenalaisen luonnon monimuotoisuutta, hillitsemään rehevöitymistä ja torjumaan ilmastonmuutosta.

Vihreä ilmastopukki toivottaa kestävää joulua ja ohjaa Aineeton joululahja -arvontaan

Mikä on paras aineeton lahja, jonka olet saanut tai jonka haluaisit antaa? Klikkaa kuvaa ja osallistu Aineeton joululahja -arvontaan!

Luonnonperintösäätiö suojelee suomalaista luontoa ja erityisesti uhanalaisia ikimetsiä perustamalla rauhoitettuja suojelualueita lahjoitusten turvin.

Luomus eli Luonnontieteellinen keskusmuseo osallistuu tutkimustyöllään luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen ja ilmastonsuojeluun.

Pääkuva: Baltic Sea Action Group/Janne Gröning

Takaisin listaukseen