Skip to content

Tänä vuonna Lucian päivä osuu perjantaille. Perjantai 13. on taikauskoisille epäonnenpäivä. Mutta Lucian ja asiakkaidemme esimerkillä voit kääntää tämän valoisaksi siivouspäiväksi!

On perjantai 13.12. ja Lucian päivä, valon päivä keskellä kaamosaikaa. Perjantai 13. on taikauskoisille epäonnenpäivä, mutta kehotamme tekemään tästä päivästä kestävän joulun käännekohdan: Päätä, minkälainen joulusiivous riittää tänä vuonna ja keskity valoisiin ajatuksiin. Jos aikasi riittää, voit jopa toteuttaa joulusiivouksen jo nyt, asiakkaidemme hyvien vinkkien avulla.

Kestävä joulusiivous

Suunnittele ja tee ajoissa joulusiivous, mutta älä velvollisuutena, sillä mikään laki ei siihen velvoita. Jos et ole jo valmiiksi hyvillä mielin Lucian päivän tunnelmasta, luo sellainen ympärillesi, kun suunnittelet joulusiivousta. Valoisa tunnelma auttaa tekemään kevyen siivoussuunnitelman, joka sinun on helppo toteuttaa. Sytytä pari kynttilää, kuori pari klementiiniä, siemaile glögiä… ja niin pääset oikeanlaiseen tunnelmaan.

Hyvä suunnitelma on keskittyä oleelliseen: Mieti, missä todella vietät suurimman osan aatosta, joulupäivästä ja muista kiireettömistä päivistä. Jos aattona ja parina seuraavanakin päivänä aikasi kuluu lähinnä olohuoneen nurkassa jouluelokuvien tai kirjan parissa tai ruokapöydässä kaunista kattausta ja kynttilöitä ihaillen, tee noista tiloista mahdollisimman miellyttävät. Millään muulla tilalla ei juuri jouluna ole niin väliä.

Jos visualisoit mielessäsi joulusiivouksen strategisesti merkittävimmän kohdat, saatat huomaamattasi jo alkaa toteuttaa niitä, eikä siivous Lucia-tunnelmissa tunnu lainkaan hullummalta. Toisille joulusiivous on jopa lahjoja tärkeämpi joulun elementti, silloin siivousintoa ei tietenkään pidä pidätellä. Kokenut joulusiivoaja tietää, että kun ajoittaa suurimmat työt reilusti ennen joulua, riittää aattona vain kevyt tuuletus ja joulupöydän kattaus.

Jouluinen tuoksu ilman kemikaaleja

Kestävän joulun teet, kun jätät voimakkaimmat siivouskemikaalit kaupan hyllylle ja pidättäydyt kotitekoisissa puhdistusaineissa. Pelkästä etikasta ja vedestä saat ekologisen yleispuhdistusaineen ja kostutetulla sokeripalalla hankaat puhtaaksi vaikka uunin, jos energiaa riittää. Etikkapuhdistusaineelle löytyy ohje esimerkiksi Roosa Blomin Zero Waste -blogista. Edulliset, kotitekoiset puhdistusaineet eivät peitä alleen ihania joulun tuoksuja, joita loihdit esimerkiksi joulukukilla, neilikka-appelsiineilla tai leipomalla piparkakkuja.

Vihreä ilmastopukki toivottaa kestävää joulua ja ohjaa Aineeton joululahja -arvontaan

Mikä on paras aineeton lahja, jonka olet saanut tai jonka haluaisit antaa? Klikkaa kuvaa, katso animaatio YouTube-kanavallamme ja osallistu Aineeton joululahja -arvontaan!

Legendan mukaan köyhille omaisuutensa jakaneen ja rahakkaista naimakaupoista kieltäytyneen Lucia-neidon tarina oli varsin epäonninen, kunnes hänestä tuli marttyyri ja katolisen kirkon pyhimys. Sinä voit olla onnellinen tässä ja nyt. Voit päättää tekeväsi tästä joulusta, myös joulusiivouksesta, stressittömän, onnellisen ja kestävän.

Takaisin listaukseen