Skip to content

Joulunajan kierrätysvinkkinä katsomme kynttilöiden kierrätystä. Miten erilaiset kynttilät ja niiden osat voidaan kierrättää ympäristöystävällisesti. Kynttilät sopivat hyvin joulun pimeisiin aikoihin ja ne ovat kauniita hautapaikoilla. Muistetaan kuitenkin myös kynttilöiden kierrätys kestävän joulun vuoksi.

Kerro meille oma kestävän joulun vinkkisi ja voita!

Kynttilöiden kierrätys

Eri tyyppiset kynttilät kierrätetään eri tavalla, varsin usein riippuen siitä mistä materiaalista tehdyt kuoret tai kannet kynttilällä on.

Hautakynttilöiden kierrätys

Suosi hautakynttilänä tavallista, ei muoviin pakattua kynttilää sekä monivuotista metallista kynttilätelinettä. Muoviset hautakynttilät, steariinin- ja kynttilänpätkät voi lajitella energiajakeeseen tai sekajätteisiin. Hautakynttilöiden kannet sekä ulkotulien kuoret lajitellaan metallinkeräykseen.

Lasinen hautakynttilä kuuluu sekajätteisiin, koska kuumuutta kestävä lasi ei sovellu lasinkeräykseen. Jätettä voi vähentää käyttämällä tyhjää hautakynttilää uudestaan tuikkukynttilän astiana.

Öljykynttilöiden kierrätys

Öljykynttilöiden muoviset kuoret kuuluvat sekäjätteeseen ja energiajakeeseen.

Tuikkujen kierrätys

Tuikkujen kuoret lajitellaan metallinkeräykseen. Tuikkujen kuoria voit käyttää myös hauskojen joulukoristeiden askartelussa!

Kynttilänjämät

Steariinin- ja kynttilänpätkät voi lajitella energiajakeeseen tai sekajätteisiin. Steariinin voi myös kerätä talteen ja käyttää uusien kynttilöiden valmistukseen.

Takaisin listaukseen