Skip to content

Asuntomessut vievät elokuussa Tuusulaan, Hyrylän vanhalle varuskunta-alueelle Rykmentinpuistoon. Messujen teemoja ovat vastuullisuus, turvallisuus ja kestävät energiaratkaisut. Remeo Oy tukee ympäristöhuollon kumppanina lajittelua ja kierrättämistä, joihin panostetaan nyt enemmän kuin koskaan.

Kulttuurihistorialtaan värikkääseen kuntaan sijoittuvat 50-vuotisjuhlamessut esittelevät kaupunkiasumisen parhaat puolet yhdistettynä kylämäiseen yhteisöön. Tulevaisuuden kyläkaupunki tarjoaa monimuotoista asumista erilaisiin elämänvaiheisiin pientaloista yhteisölliseen asumiseen ja kerrostaloihin.

”Haluamme tarjota kaikille kävijöille mahdollisimman hyvän messuelämyksen kahdeksan hehtaarin alueella ja 130 näyttelypisteessä. Messuvieraat pääsevät tutustumaan mm. asumisen uusiin näkökulmiin ja vastuullisiin valintoihin”, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo, että messuvieraat pääsevät Tuusulassa tutustumaan muun muassa asumisen uusiin näkökulmiin ja vastuullisiin valintoihin. Kuva: Studio Hans Koistinen

Yhteisöllisyyttä ja ympäristöstä huolehtimista

Messujen teemoja ovat turvallisuuden ja vastuullisuuden ohella kestävän asuinalueen suunnittelu ja rakentaminen. Tuusulan kunta tarjosi pientalorakentajille maksuttoman jätehuollon jo rakentamisen aikana.

Rakentajia on myös ohjattu valitsemaan energiaystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja. Noin 80 prosenttia messualueen kodeista käyttää energialähteenä uusiutuvaa energiaa. Suosituin lämmönlähde on kaukolämpö, joka on alueella hiilineutraalia. Lisäksi messualueelta löytyy erilaisia lämpöpumppu- ja maalämpöratkaisuja sekä aurinkoenergiaa.

”Jokaisesta messukohteesta on laskettu hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki. Jokainen asukas on myös kirjoittanut oman energiatarinansa, jotka esitellään messuilla. Näissä tarinoissa asiakkaat perustelevat omia valintojaan ja energiaratkaisujaan”, projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulan kunnasta kertoo.

Messualue houkuttelee yhteisöllisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen. Kadut ovat enemmänkin asukkaiden kuin autojen käytössä. Kerrostaloista asunnon ostaneet saavat käyttöönsä aurinkoenergialla ladattavan sähköpyörän. Myös monissa pientaloissa on sähköautojen latauspisteet. Puistoalueelta löytyy vuokrattavia viljelyspalstoja sekä asukkaiden yhteisiä ulko-olohuoneita ja viihtyisiä piknik-paikkoja.

Lisää lajittelua ja kierrätystä

Asuntomessuilla syntyy niin rakennusvaiheessa, tapahtuma-aikana kuin purkuvaiheessa paljon jätettä ja kierrätettävää materiaalia. Tapahtuma-aikaisesta jätehuollosta, saniteettitiloista ja messualueen siivouksesta vastaa Tuusulan kunta, pystytysajan ja purkuajan jätehuollosta Suomen Asuntomessut. Ympäristöhuollon yhteistyökumppaniksi valittiin kilpailutuksen kautta Remeo Oy.

”Tänä vuonna jätehuoltoon on panostettu aiempaakin enemmän. Koska haluamme toimia yhä vastuullisemmin, pyrimme siihen, että sekajätettä syntyy mahdollisimman vähän. Olemme lisänneet lajittelua ja kasvattaneet kierrätysmahdollisuuksia pahvista ja puusta lasiin, metalliin, keräyspapereihin ja kalvomuoveihin”, Uusikulku sanoo.

Projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulan kunnasta kertoo, että tänä vuonna jätehuoltoon on panostettu aiempaakin enemmän. Lajittelua on lisätty ja kierrätysmahdollisuuksia on kasvatettu merkittävästi. Taustalla näkyviä WC-kontteja löytyy messualueelta pitkälti toistakymmentä.

Mahdollisimman väljästi ja sujuvasti

Koronavirusepidemian tuomat haasteet näkyvät väistämättä asuntomessualueen järjestelyissä. Turvallisuuden varmistamiseksi Suomen Asuntomessut on laatinut viranomaisten kanssa kattavan suunnitelman messuille saapumisesta messualueella liikkumiseen.

”Tarjoamme kaikille messukävijöille selkeästi ohjeistetut toimintatavat turvaväleihin ja hygieniaan liittyen. Lippuja myydään vain netissä ja sisääntulo messuille on porrastettu. Yleisöä ohjataan liikkumaan suunniteltuja reittejä pitkin, jotta vältytään ruuhkautumiselta ja vierailijamäärät voidaan pitää yksittäisissä kohteissa turvallisen kokoisina. Hygieniapisteitä on useita ja hengityssuojia on tarjolla parkkipaikalta lähtien. Puolen tunnin välein turvaväleistä muistutetaan kuulutuksin”, Vuorenpää listaa.

Väljyys ja sujuvuus on huomioitu myös Remeo Oy:n alueelle toimittamissa saniteettitiloissa. Alueella on kaiken kaikkiaan 16 WC-konttia palvelemassa messukävijöitä.

Remeo tukemassa kierrätystä

Messutapahtuman järjestäjät ovat informoineet näytteilleasettajia tapahtuma-aikaisesta jätehuollosta ja kierrätyksestä hyödyntäen Remeo Oy:n ohjeita. Lajittelu- ja kierrätysohjeet on jaettu Extranetissa ja messujen aikana ne löytyvät tapahtumapisteistä myös kirjallisesti.

”Jäteastioita on alueella paljon messuvieraiden kulkureittien varrella, joten Remeo Oy:n tarrat tulevat yleisöllekin tutuiksi messujen aikana”, Uusikulku toteaa.

Remeo Oy:lle Asuntomessut tarjoaa kesäisen ja kodikkaan tuulahduksen. ”On hienoa olla mukana tapahtumassa, jossa panostetaan vastuullisuuteen ja turvallisuuteen sekä jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen näin monipuolisesti”, Remeo Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taina Luoto sanoo.

 

Asuntomessut Tuusulassa 3.-30.8.2020

  • Asuntomessut Tuusulassa järjestetään Hyrylän vanhalla kasarmialueella Rykmentinpuistossa 3.-30.8.2020.
  • Alue on avoinna arkisin klo 12–20 ja viikonloppuisin klo 10–18. Pidennettyä messupäivää vietetään perjantaina 21.8. klo 22 asti.
  • Tämän vuoden Asuntomessut ovat Tuusulan historian kolmannet. Suomen ensimmäiset asuntomessut järjestettiin Tuusulan Lahelassa 1970 ja 30 vuotta myöhemmin Tuusulan Nummenharjussa.
  • Asuntomessuille on helppo tulla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Urheilukeskuksen pysäköintialueelta on nonstop-bussiyhteys messualueelle. Parkkialueelta voi myös kävellä tai polkea lainapyörällä opastetun 1,5 kilometrin metsäreitin kautta messualueelle. Keravan asemalta pääsee bussilla suoraan messualueelle.

Lue lisää: https://asuntomessut.fi/tulevat-messut/tuusula-2020/turvallisesti-messuilla/

 

Takaisin listaukseen