Skip to content

Lehdistötiedote

Ympäristöhuoltoalan yritys Suez laajensi toimintaansa Suomessa ostamalla 1.7.2016 solmitulla sopimuksella Etelä-Karjalassa toimivat Onnenpojat Oy:n ja Pajarilan Autopurkaamo Oy:n.

Vuodesta 2005 alkaen Onnenpojat Oy ja Pajarilan Autopurkaamo Oy ovat tarjonneet Etelä-Karjalan alueen yrityksille jätteenkäsittelyä sekä purkupalveluita ja maanrakennus- ja maisemointitöitä. Yritysten liikevaihto vuonna 2015 oli noin 4 M€. Yhtiöiden toiminta, palvelut ja sopimukset jatkuvat yrityskaupan jälkeen ennallaan ja 26 työntekijää jatkavat yhtiöiden palveluksessa.

”Meille oli tärkeää, että molempien hankittujen yhtiöiden liiketoiminta on vakaalla pohjalla ja niillä on hyvä maine asiakkaiden keskuudessa. Suez on perinteisesti tarjonnut Etelä-Karjalan alueen yrityksille, kotitalouksille sekä kunnille jätehuollon keräys- ja kuljetuspalveluita. Nyt solmitun yrityskaupan myötä vahvistamme alueellista toimintaamme ja voimme tarjota asiakkaillemme täyden valikoiman erikoistuneita ympäristöhuollon palveluita sekä varmistaa heidän materiaaleilleen paras mahdollinen hyötykäyttö”, kertoo Suez Suomen toimitusjohtaja Jorma Kangas.

”Olemme jo pitkään tehneet Suezin kanssa yhteistyötä ja yrityskauppa oli luonnollinen tapa taata toiminnan jatkuvuus. Suezilla on vahva tahto kehittää ympäristöhuollon palveluita ja alueen yritykset tulevat varmasti hyötymään siitä, että kansainvälinen yritys haluaa panostaa Suomeen”, toteaa Onnenpojat Oy:n perustajajäsen Kimmo Tynkkynen.

SUEZ aikoo investoida Pajarilan hyötyjätekeskuksen kasvattamiseen ja kehittämiseen
”Pajarilan hyötyjätekeskuksessa käsitellään merkittäviä määriä kierrätyskelpoisia materiaaleja ja laitoksen sijainti on näkökulmastamme mainio. Tämän yrityskaupan myötä teemme uuden aluevaltauksen purkuliiketoiminnan puolelle. Rakennusten purkaminen tuottaa valtavia jätemääriä, joiden materiaalihyödyntäminen on Suomessa vielä alkutekijöissään. Tulemme myös investoimaan voimakkaasti Pajarilan hyötyjätekeskuksen toiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen”, Kangas lupaa.

Takaisin listaukseen