Skip to content

Kun Emmi ja Tytti näkivät vihreän roska-auton, he miettivät, miksi se on Remeo eikä Romeo. Siitä alkoi Remeo-fanitus, jota voi nyt seurata tyttöjen hulvattomalla Instagram-tilillä @remeofanit.

Emmi Savelius (13) ja Tytti Orha (14) julkaisivat ensimmäisen Remeo-fanit -postauksen tammikuussa 2019 hashtagilla #ekaremeokuva. Pian käynnistyi jo ensimmäinen sarja, jossa Remeo-autosta kuoriutui hauskoin kuvamanipulaatioin erilaisia kulkuneuvoja, kuten lentokone, laiva, potkulauta, henkilöauto, traktori, soutuvene, hippiauto, pizza-auto, kaivinkone ja kuukävelijä. 

Sittemmin fanitus on johtanut moneen muuhun: hauskoihin fitness-videoklippeihin, arvontoihin, joulukalenteriin, aprillipiloihin, yhteiskuviin Remeo-kuskien kanssa, minielokuviin ja meemeihin. Emmi ja Tytti ovat innostaneet kavereitaankin bongaamaan Remeo-autoja. 

Mistä ja miten postaukset oikein syntyvät? ”Ideat vain tulevat yhtäkkiä päästä”, Emmi ja Tytti hymyilevät. 

Rakkaudesta lajiin ja luisteluun

Remeo-fanien kulkuneuvot-sarjasta löytyy myös kulkuneuvo, joka on osa tyttöjen sporttista arkea eli luistimet – Instagram-kuvassa luonnollisesti Remeo-tuunattuina. Emmi ja Tytti harrastavat muodostelmaluistelua Lahden Taitoluistelijat ry:n SM-noviisien Team Soleil -joukkueessa, jonka mukana on päästy kisamatkoille maailmallekin.

Tytöt treenaavat viisi kertaa viikossa. Treenien pituus riippuu päivästä, mutta kerralla mennään kahdesta kolmeen tuntia. Omien treenien lisäksi tytöt käyvät sparraamassa seuraavan tason SM-juniorijoukkueen jäällä pari kertaa viikossa. Välillä tuntuu rankalta, mutta rakkaus lajiin vie aina voiton.

”Meillä on tosi hyvä joukkuehenki. Ollaan tosi positiivisia, tehdään kaikki yhdessä ja pidetään kaverista huolta”, Emmi ja Tytti sanovat.

Luonnon ja kierrätyksen puolesta

Remeo-fanit tykkäävät luistelun lisäksi puuhata luonnossa. Ulkona on hyvä bongata Remeo-autoja ja tehdä vaikka hauskoja videoita, mennä piknikille tai aamupalalle puiston laitaan puurokipon ja ystävien kanssa.

Tälle parivaljakolle ympäristöasiat ovat tärkeitä ja ajankohtaisia asioita. ”Haluamme, että eläimet ja ihmiset pystyisivät elämään maapallolla raikkaassa ilmassa ja puhtaassa luonnossa. Kierrätys on tärkeää, koska maailman luonnonvarat eivät kestä ikuisesti. Toivomme, että jokainen kierrättäisi ainakin jollain tavalla.”

Emmin ja Tytin elämään arkeen kuuluu Remeo-fanituksen ja luistelun ohella luonnollisesti koulu, jossa on kivaa ”ainakin välillä”. Liikan ohella lempiaineita ovat matikka ja kuvis.

Nuorta näkökulmaa kiertotalouteen

Remeo-fanitus nousi esiin vuoden 2019 Kiinteistöalan seminaarissa, jossa Emmin äiti Birgitta tuli kertomaan Remeo Oy:n osastolle tyttöjen Instragram-tilistä: ”Että onkohan tämmöinen yrityksen näkökulmasta ok?” 

Remeo Oy:ssä ryhdyttiin heti fanittamaan tyttöjä. ”Toivomme, että he jatkavat Remeo-fanittamistaan niin kauan kuin se heistä kivalta tuntuu. Haluamme myös tukea tyttöjen upeata harrastusta. On myös hienoa saada tyttöjen kautta nuorten näkökulmaa kiertotalouteen”, Remeo Oy:stä kerrotaan.

Yhteistyön kautta Remeo-fanit pääsevät tutustumaan kiertotalouden ytimeen, Vantaalle nousevaan Suomen edistyksellisimpään kierrätyslaitokseen ja siellä jätteitä käsitteleviin robotteihin – ja innon mukaan myös Remeo Oy:n muihin toimipisteisiin eri puolelle Suomea.

Lue lisää ja seuraa

#Remeofanit

@remeo_ajatteleuudestaan

www.lahdentaitoluistelijat.fi

Takaisin listaukseen