Skip to content

Jäteautolla peruuttaminen on tarkkaa puuhaa. Jäteautoilla on peruutettava mahdollisimman lähelle jäteastiaa, jotta kuljettaja saa sen turvallisesti lastattua koneellisesti jäteautoon. Jos talvikunnossapidosta ei ole huolehdittu tai jäteastiat on täytetty ylipainoisiksi, voi kuljettajan työturvallisuus vaarantua. Riski tästä kasvaa suhteessa vetomatkaan. Jäteauton lähtiessä hallitsemattomasti liukumaan liukkaalla alustalla ovat vaarassa myös ulkopuoliset alueella liikkujat. Kuljettajiemme asiantuntemuksen varassa on arvioida tilanteesta aiheutuva riski, jotta vahingoilta vältytään. Tästä syystä toisinaan on välttämätöntä, sekä kuljettajan että ulkopuolisten turvallisuuden vuoksi jättää jäteastia noutamatta.

Varmistathan, että jätekatoksenne talvikunnossapito, liukkauden torjunta ja valaistus ovat kunnossa. Joissain tapauksissa jäteastian siirto talviajaksi jäteautolle helpommin noudettavaan paikkaan voi olla keino säästyä suurilta vahingoilta.

Remeo on turvallinen työpaikka

Olemme investoineet kuljettajalle ergonomisiin matalalattia-autoihin. Olemme myös lisänneet työvalojen, kameroiden ja majakoiden määrää jäteautoissa, jotta työntekijämme näkisivät paremmin auton ympärillä työskennellessään ja niillä peruuttaessaan. Useiden majakoiden varoittava välke auttaa jäteauton näkymistä liikenteessä niiden varomiseksi. Lisäksi kuljettajamme käyttävät huomiovaatetusta oman näkyväisyytensä parantamiseksi.

Majakat päällä liikkuva jäteauto rinnastetaan työtä tekevään työkoneeseen. Kannattaa muistaa, että jäteauton ympärille muodostuu aina kuljettajalle ns. kuolleita kulmia, joissa olevia henkilöitä tai ajoneuvoja ei voi nähdä. Siksi lähellä jäteautoa liikkuvan on väistettävä jäteautoa ja varoa oman turvallisuutensa vuoksi. Hienoa olisi kaikkien autoilijoiden kannalta, jos jalan tai pyörällä liikkujat näkyisivät heijastimin tai LED-valoin paremmin pimeällä.

Lopuksi jäteautojemme kuljettajilta vinkki omakoti- ja rivitaloissa asuville: postilaatikkoon tai sen lähelle kiinnitetty heijastin voi pelastaa postilaatikon päivän.

Takaisin listaukseen