Skip to content

Kymenlaakson Jäte: Edellytimme tarjoajilta biokaasuautoja

Kymenlaakson Jäte Oy haki uusimmissa jätekuljetusten kilpailutuksissaan aiempaa ympäristöystävällisempiä ja vähemmän saastuttavia jäteautoja. Perinteisesti jäteautot käyttävät dieseliä, mutta nyt polttoaineeksi haluttiin biokaasu.

Kymenlaakson Jäte on aiemminkin kiinnittänyt huomiota jätteenkuljetusten päästöihin, joiden vähentämiseen on pyritty mm. hyvällä kuljetusten suunnittelulla. Polttoaineen valinnalla voidaan päästä vieläkin suurempiin päästövähennyksiin.

– Haluamme näyttää esimerkkiä puhtaampien teknologioiden käyttöönotossa. Suomessakin on välttämätöntä ottaa paremmin huomioon ympäristö ja ilmastotavoitteet, toteaa Kymenlaakson Jätteen asiakaspalvelupäällikkö Virpi Leppälä.

Biokaasuautoja on ollut käytössä Kouvolan biojäteurakassa huhti-toukokuun vaihteesta alkaen. Biokaasuautoja tulee myös Kotkan loppujäteastian tyhjennyksiin syksyllä 2018. Molemmissa urakoitsijana on Remeo.

Remeo: Biokaasuautot hiljaisia ja hajuttomia

Remeon tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä vähintään 10 prosenttia autokannasta kulkee uusiutuvilla polttoaineilla.

– Olemme linjanneet, että uusiutuvia polttoaineita käyttävä auto on ensisijainen hankintavaihtoehto aina kun mahdollista. Syksyllä käytössämme on yhteensä viisi kaasukäyttöistä jäteautoa Kymenlaaksossa, kertoo aluejohtaja Janne Vehmaa Remeolta.

– Kokemustemme mukaan kaasuautot ovat hiljaisempia ja hajuttomampia kuin dieselautot. Tankillisella kaasuauto kulkee noin 300-400 kilometriä, mikä on riittävä määrä jätteenkuljetuksessa.

Gasum: Biokaasu on kotimaista ja vähäpäästöistä polttoainetta

Gasumilla nähdään, että biokaasun käyttäminen polttoaineena kaupunkien jätekuljetuksissa tulee yleistymään. Suomessa tuotettu biokaasu on helppo ja edullinen tapa vähentää liikenteen hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä.

Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia.

– Kotitalouksien biojätteiden hyödyntäminen biokaasun tuotannossa ja biokaasun käyttäminen polttoaineena tarjoavat kaupungeille ja yrityksille mahdollisuuden toteuttaa kiertotaloutta ja laskea päästöjä jätekuljetuksissa, sanoo Gasumin liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen.

Lisätiedot

Kymenlaakson Jäte Oy
Asiakaspalvelupäällikkö Virpi Leppälä
puh. 0400 290 273, virpi.leppala@kymenlaksonjate.fi

Remeo Oy
Aluejohtaja Janne Vehmaa
puh. 050 3312 736, janne.vehmaa@remeo.fi

Gasum Oy
Myyntipäällikkö (liikenne) Juha-Matti Koskinen
puh. 040 768 7188, Juha-Matti.Koskinen@gasum.com

Takaisin listaukseen