Skip to content

Miten palkitsevaa onkaan löytää kirpputorilta kohtuulliseen hintaan jokin esine, väline tai vaate, jota on pitkään kaivannut ja etsinyt. Voit keksiä kirpputorilta tai kierrätyskaupasta myös joululahjat. Vielä ehdit!

Kierrätyslahja on tavaralahja, joka hankitaan käytettynä tai kierrätettynä. Kierrätetystä tavarasta voi puuttua uutuuden kiilto tai tehtaan tuoksu, mutta hyvä, ehjä ja toimiva esine tai vaate ei menetä käyttöarvoaan. Toisinaan kierrätyslöydöt ovat keräilyharvinaisuuksia tai muuten arvokkaita, toisinaan hyvän kierrätyslahjan tuottama ilo tai käyttöarvo on suuri mutta hinta vain nimellinen.

Mistä kierrätyslahjoja?

Monella paikkakunnalla toimii kierrätyskeskus, joista useimmilla on tavaroiden, vaatteiden ja huonekalujen myyntiä, joissakin myös työpajatoimintaa ja korjauspalveluja. Voit hakea oman paikkakuntasi tai lähimmän kierrätyskeskuksen yhteystietoja täältä.

Hyväntekeväisyysjärjestöillä on kirpputorimyymäläketjuja ja niiden yhteystiedot löytyvät järjestöjen sivuilta: SPR Kontti, Fida Secondhand, Pelastusarmeijan myymälät, UFF. Monella paikkakunnalla toimii myös yksityisiä kirpputorimyymälöitä ja itsepalvelukirpputoreja. Erittäin suosittuja kauppapaikkoja ovat internetissä toimivat nettikirpputorit ja Facebookin kierrätysryhmät, mutta niillä sinun täytyy toimia nopeasti, jos haluat vielä saada jonkin lahjan noudettua tai tilattua ennen joulua.

Vihreä ilmastopukki toivottaa kestävää joulua ja ohjaa Aineeton joululahja -arvontaan

Mikä on paras aineeton lahja, jonka olet saanut tai jonka haluaisit antaa? Katso animaatio YouTube-kanavallamme ja osallistu Aineeton joululahja -arvontaan!

Vintagea ja kierrätyslahjoja vaativaan makuun

Jos et tiedä lahjansaajan tarkkoja mittoja, mutta koet, että vaatelahja voisi häntä ilahduttaa, voit hankkia hänelle kierrätysvaatekaupan tai vaatevuokraamon lahjakortin. Vaatelainaamo Vaatepuu vuokraa ja myy hidasta kierrätysmuotia eli laadukkaita vaatteita tausta-ajatuksella ei määrä vaan laatu ja ajattomuus. Vaatepuusta saa myös pukeutumisneuvontaa ja apua asujen valintaan Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Järvenpäässä. Vastaavalla konseptilla toimii myös esimerkiksi Mallaamo Oulussa. Vaatelainaamoon tai vaatevuokraamoon voit ostaa lahjakortin vaatepulmaiselle tai laadukkaita vaatteita arvostavalle läheisellesi.

Vintage on ylevä nimitys kierrätetyille esineille ja vaatteille. Alun perin vuosikertaviiniin viitannut termi (ranskaksi vendange) yhdistetään kuitenkin erityisesti kauniisti vanhentuneisiin, aitoihin tavaroihin, jotka edustavat omaa aikakauttaan parista vuosikymmenestä noin sataan vuotta sitten. Sitä vanhempia tavaroita kutsutaan antiikiksi. Vintagejoululahjoja löydät helpoiten niihin erikoistuneista puodeista, huutokaupoista ja verkkokaupoista, mutta satunnaisesti myös kirpputoreilta. Varttuneemmalle lahjansaajalle voisi olla hauska joululahja jokin hänen historiaansa, tyyliinsä tai harrastuksiinsa liittyvä vintage-elokuvajuliste, -postikortti tai -mainos. Sellaisia voit kysellä divareista ja antikvariaateista.

Vintagekuva sopii joululahjaksi

Anna vintagelahja henkilölle, jonka tyyliin tai harrastuksiin löytämäsi esine tai vaate sopii.

 

Takaisin listaukseen