Skip to content

Remeo järjesti yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa Kierrättämällä hyvä Joulumieli -tapahtuman 12.-15.11. Uudessakaupungissa, sähkötarvikkeiden erikoisliike Telmarinin aulassa. Tapahtuman ideana oli kerätä hyväkuntoisia, käytettyjä leluja ja kirjoja ja löytää niille uusi koti. Ihmiset saivat tuoda tavaroita jo alkuviikon ajan ja pääpäivänä tavaroita sai hakea. Tapahtumaa valmisteltiin lokakuun lopusta asti, jolloin pidettiin Golfravintolan isännöimä lehdistötilaisuus ja asiaa saatettiin kaupunkilaisten tietoon.

Remeo haluaa muuttaa maailmaa kiertotalousyrityksenä. Tänä ylikulutuksen aikakautena on erityisen tärkeää miettiä miten voimme vähentää uusien tavaroiden valmistamista ja neitseellisten raaka-aineiden käyttöä. Tästä näkökulmasta lelujen kierrätys sai valtavan hienon vastaanoton kävijöiltä.

Telmarinissa oli heti aamusta asti täysi tohina. Tunnelma oli iloinen ja kaikkia hymyilytti. Ne, joiden kanssa ehdin sanasen vaihtaa, kokivat ympäristöajattelun ja kierrättämisen tärkeäksi – nykyaikaa koskettavaksi asiaksi. Se on aina piristävää huomata, kuinka sisäänrakennettu hyväntekeväisyysajattelu meissä suomalaisissa on.

Myös paljon oli toisenlaisia kohtaamisia, parhaiten jäivät mieleen lapset, jotka silmät loistaen seisoivat valtavan lelukasan edessä eivätkä olleet uskoa korviaan, kun heille sanottiin, että saavat valita ihan minkä lelun vain. Tai kuten yksi rouva, joka silmät kyynelissä kertoi, ettei hänellä ilman tätä tapahtumaa olisi ollut tänä vuonna antaa joululahjoja lapsenlapsilleen.

Uudenkaupungin seurakunta, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenkaupungin yksikkö ja Telmarin mahdollistivat sen, että tulleet tavarat pysyivät järjestyksessä ja olivat toivottamassa kävijöille hyvää joulua. Golfravintola teki upeaa työtä valmistamalla pääpäivänä kävijöille lohikeittoa ja joulutorttuja höysteineen, sekä tarjosi koko viikon ajan kahvia tavaroiden tuojille. Ylijääneet tavarat löytävät myös uudet kotinsa MLL:n ja seurakunnan kautta tapahtuman jälkeen.

En voi sanoin kuvata, kuinka kiitollinen olen kaikille yhteistyökumppaneillemme, Telmarinin, Golfravintolan, MLL:n ja seurakunnan väki. Ilman teitä tapahtuma ei olisi onnistunut. Samoin sydäntä lämmittävät kaikki ne ihmiset, jotka toivat tavaroitaan kierrätettäviksi. Lahjat olivat kaikki hyväkuntoisia ja puhtaita ja tiedän, että tällä hetkellä Uudenkaupungin alueella on monta onnellista perhettä.

Kiitos kaikille ja lämmintä joulun odotusta.

Kaisa Rajalaakso

Takaisin listaukseen