Skip to content

Milloin aloitit Remeolla?

Aloitin Remeon palveluksessa marraskuun alussa 2017.

Mikä houkutteli pankkimiehen jätemaailmaan?

Olen aina ollut kiinnostunut työtehtävistä, joilla on suoraa vaikutusta ihmisten ja elinympäristöjen hyvinvointiin. Näin työskennellessäni Kambodžassa, että mitä tarkoittaa, jos jätehuolto ei toimi. Työskentelin 15 vuotta pankissa, ja toimiala tuli jo erittäin tutuksi.

Mitä toimenkuvaasi kuuluu tällä hetkellä? Mitä tärkeitä asioita on pöydälläsi juuri nyt?

Toimin Turun ja Uudenkaupungin yksikköjemme päällikkönä. Tehtävä on todella monipuolinen, koska työhöni kuuluu tehtäviä arjen rutiinien sujuvoittamisesta lähtien aina kehittämiseen, myyntiin, asiakaspalveluun, markkinointiin, viestintään, investointeihin, taloushallintoon ja turvallisuuteen. Budjetointi ja ensi vuoden suunnittelu ovat olleet viime aikoina keskeisimpiä työtehtäviäni.

Mikä on työssäsi merkittävintä, mikä saa sinut heräämään uuteen työpäivään hymy kasvoillasi?

Kun huomaan, että tekemäni ratkaisut edistävät asiakaskokemusta ja työhyvinvointia.

Miksi pidät työskentelystä Remeolla?

Toimiala kehittyy nopeasti ja työtehtävässäni pääsen vaikuttamaan moniin kehitettäviin asioihin. Nautin siitä, että voin oppia uutta päivittäin.

Minkälaisia ovat työkaverisi?

Meillä on töissä huipputiimi. Paljon mukavaa väkeä, joilla on vahva toimialakokemus.

Taustasi on pankkimaailmassa – mitä oppeja tuot sieltä tullessasi?

Työhyvinvoinnista huolehtiminen, organisointikyky, asiakashankinnan ja myynnin kehittäminen sekä prosessien tehostaminen.

Työskentelit muutaman vuoden myös Kambodžassa – minkälainen työympäristö se oli verrattuna Suomeen ja Eurooppaan, ts. mitkä ovat keskeisimmät erot?

Kulttuurikonteksti tuottaa yleensä suurimman haasteen. Asiat, jotka ovat länsimaisen ajattelun mukaan tietyllä tavalla, saattavat olla Kaakkois-Aasiassa hyvinkin erilaisia. Koin kuitenkin, että tämä oli rikkaus, koska sen kautta tulee myös kyseenalaistaneeksi länsimaisia ajattelumalleja.

Miksi tulit lähteneeksi sinne, ts. mikä siellä viehätti?

Olen lähetyslapsi. Synnyin 1970-luvun Pakistanissa ja olin edelleen vanhempieni mukana Etiopiassa 1980-90 -lukujen taitteessa. Oli hyvin luonnollista lähteä tehtävään, jossa saa tarjota omaa osaamistaan vaikeista oloista tulevien ihmisten auttamiseksi.

Minkälainen oli “normaali” työpäiväsi siellä?

Toimin neuvonantajana paikallisen kehitysyhteistyöjärjestön paikalliselle talouspäällikölle ja paikalliselle johtajalle. Päivät siis kuluivat taloushallinnon kehittämiseen ja hyvän hallinnon käytäntöjen valmentamiseen.

Mitkä ovat keskeisimpiä oppejasi johtamisesta, työelämästä ja -ilmapiiristä (tähän mennessä)?

Ihmisten arvostaminen ja kunnioittaminen on tärkeintä. Työntekijöiden valmentamisen tulee olla yksilöllistä, koska kaikki ponnistavat omista lähtökohdistaan. Jos johtaja ei ole aidosti henkilöstön, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien palveluksessa, niin arjesta tulee haasteellista. Töissä pitää olla hauskaa ja dynaamista.

Mikä on parasta Turussa ja Uudessakaupungissa?

Meri – molemmat ovat kauniita merenrantakaupunkeja, joilla on rikas historia. Asumme keskellä kauneinta Suomea.

Mitä teet, kun et työskentele ympäristöhuollon eteen? Mitä harrastat, mitkä asiat ovat tärkeitä elämässäsi?

Harrastan todella monipuolisesti liikuntaa. Lenkkeilen, ulkoilutan koiraa, käyn kuntosalilla. Tilaisuuden tullen pelaan mielelläni ihan mitä tahansa pallopeliä. Myös mökkeily ja veneily ovat minulle iso juttu. Elämässä minulle ovat tärkeitä vaimo, 9-vuotias poikani ja 6-vuotias tyttäreni. Myös oma aika silloin tällöin tuntuu erittäin hyvältä ja olen välillä käynyt yksin ulkomailla, viimeksi Kyproksella ja sitä ennen olin yksin Marokossa.

Minkälainen mies on Timo Räsänen?

Elämäniloinen, innovatiivinen, asioita pohdiskeleva ja hyvän tuoja.

Takaisin listaukseen