Skip to content

Kun Euroopan jätteen vähentämisen viikko päättyi sunnuntaina, herätellään kuluttajia tänään maanantaina 25.11. viettämään kansainvälistä vastuullisen kuluttamisen päivää White Monday’ta.

Tänään 25.11.2019 on kansainvälinen vastuullisen kuluttamisen päivä White Monday. Jätteen vähentämisen viikon ja kulutusjuhlaksi mielletyn Black Friday’n väliin ja sijoittuva kampanja kannustaa kuluttajia arvottamaan kulutustottumuksiaan ja suosimaan kestävän kehityksen mukaisia tuotteita ja palveluja.

White Monday ei ole kulutuksen vastainen vaan kiertotalouden periaatteita noudattavan shoppailun päivä. Kiertotaloutta noudattava kuluttaja ostaa laatua, uutena tai käytettynä, ja pitää omaisuudestaan huolta, korjaa tai korjauttaa tarpeen mukaan. Tarpeettomaksi kokemansa tuotteen vastuullinen kuluttaja kierrättää sellaisenaan tai osina. Yrityksenä Remeo tarjoaa asiakkailleen laadukkaita ympäristönhuoltoratkaisuja, pitää huolta jätehuoltoketjun toimivuudesta ja panostaa vahvasti materiaalien uusiokäyttöön.

White Monday -kampanjassa mukana olevat yritykset ovat esimerkiksi kirpputorikauppoja, vaatevuokraamoja, hävikkiruokaravintoloita ja paikallisia huonekaluvalmistajia, jotka tarjoavat tuotteitaan ja palvelujaan alennetuin hinnoin White Monday’na ja sen ympärillä. Suomessa White Monday’ta vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja kampanjassa on mukana myös julkisia laitoksia ja järjestöjä. Kasvot Suomen vastuullisen kuluttamisen päivälle antavat nuoret vaikuttajat kuten jätteiden vähentämisen viikon kotikosmetiikkavinkin yhteydessä mainitsemamme Roosa Blom.

Tutustu White Monday -kampanjaan ja shoppaile vastuullisesti.

Takaisin listaukseen