Skip to content

Nyt on aika nauttia kauniista kesäluonnosta ja loman rauhasta. Haluammekin toivottaa kaikille teille hyvää kesää! Toivotuksiimme liitämme tarinan kierrätysmateriaalista valmistetusta Teemu-pöllöstämme.  Sympaattinen Teemu-pöllö toimii ikiomana lajittelun ja kiertotalouden sanansaattajanamme mm. tapahtumissa ja Instagramissa, jossa se on antanut viisaita lajitteluvinkkejä kevään ajan.

Kaipasimme hahmoa, jonka avulla Remeo voi myönteisellä ja konkreettisella tavalla jakaa tietoa lajittelun ja kiertotalouden merkityksestä. Mielestämme lajittelu ja kierrättäminen ovat viisaita tekoja ympäristön, kestävän kehityksen ja koko maailman kannalta. Tästä syystä valitsimme kiertotalouden sanansaattajaksi linnun, jossa kiteytyy koko viisauden käsite.

Teemu-pöllön on suunnitellut ja valmistanut Heidi Åhlström, joka kertoo pöllön olevan valmistettu todellisista kierrätysmateriaaleista, vain ompelulangat on jouduttu käyttämään uusina. Pöllö onkin syntynyt vanhoista työvaatteista, tyynyliinoista, lakanoista ja leikkuujätteistä.

Mistä Teemu-pöllö sai nimensä?

Pullea pöllömme laskeutui ensimmäistä kertaa nähtäville Urheilugaalassa tammikuussa 2020, jolloin se avusti vierailijoita ympäristölupausten antamisessa. Remeo oli jo toista kertaa mukana Urheilugaalan vastuullisuuskumppanina rakentamassa tapahtumaa, joka tähtää maailman vastuullisimmaksi urheilualan gaalatapahtumaksi.

Pöllön nimi oli herättänyt pohdintoja jo jonkin aikaa ja Urheilugaalassa vihdoin nimi syntyi luonnostaan, kun Vuoden Urheilijaksi valittiin jalkapalloilija Teemu Pukki. Meidän pöllömmekin nimeksi tuli Teemu kunnioittamaan etunimikaiman upeita saavutuksia – lämpimät onnittelut meiltä vielä tätäkin kautta! Teemu-pöllön unelma lieneekin saada joskus kuuluisalta kaimalta nimikirjoitus kylkeensä…!

Seuraa Teemu-pöllön lajitteluvinkkejä Instagramissa

Tänä keväänä Teemu-pöllö on opastanut meitä kaikkia lajittelun pariin Instagram-tilillämme teemalla “Ei pöllömpi vinkki”. Olemme julkaisseet Instagramissa viikoittain yhden lajitteluvinkin, jonka avulla voi oppia viisaammaksi kierrättäjäksi.

Käy lukemassa jo julkaistut vinkit! Teemu-pöllö antaa viisaita lajitteluvinkkejä jälleen elokuussa, jolloin jatkamme vinkkikampanjaamme ja julkaisemme lisää käytännönläheisiä lajittelu- ja kiertotalousvinkkejä.

Lue lisää:

https://remeo.fi/urheilugaalassa-kisaillaan-ymparistolupauksista/

https://remeo.fi/urheilugaalassa-annettiin-innokkaasti-ymparistolupauksia-tiukka-kisa-voitosta-ratkesi-viime-metreilla/

Takaisin listaukseen