Skip to content

Sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskuksia teollisuudelle valmistava Escarmat Oy on täyden palvelun talo, josta asukkaat saavat koko paketin suunnittelusta asennukseen ja valmistuksesta varaosiin. Remeo Oy:stä yritys saa jätehuollon tehokkaasti samassa paketissa.

”Vahvuuksiamme ovat korkea laatu, ammattitaito, toimitusvarmuus ja joustavuus. Teemme yhteistyötä maailmanlaajuisesti tunnettujen sähkö- ja energia-alan toimijoiden sekä kone- ja laitevalmistajien kanssa”, tuotantojohtaja Nora Möttönen kertoo.

Yrityksen suurimmat asiakkaat ovat kansainvälisiä ja paikallisesti toimivia yrityksiä. Paikallisuus oli myös yksi niistä ratkaisevista tekijöistä, joiden perusteella Escarmat valitsi jätepalveluiden kumppanikseen Remeo Oy:n.

Tehdään kaikki mahdollinen

Vaasan kainalossa Mustasaaressa sijaitsevassa Escarmatissa toimitaan ISO 9001 -laatustandardin, ISO 14001 -ympäristöstandardin sekä OHSAS 18001 -työterveys- ja turvallisuusjärjestelmän mukaisesti. Yritys on sitoutunut hankkimaan raaka-aineita vain yrityksiltä, jotka jakavat sen omat arvot ihmisoikeuksien, toiminnan eettisyyden sekä ympäristövastuun saralla.

”Haluamme, että koko toimitusketjumme on eettisesti ja ekologisesti kestävä. Käytämme vain toimittajia, joiden materiaalit ovat peräisin muilta kuin konfliktialueilta”, Nora kuvailee.

Ympäristöpolitiikkaan kuuluu sekin, että yrityksessä halutaan toimia vastuullisesti ja kierrätystä suosimalla. Kaikki se, mikä voidaan tehdä, tehdään.

Seuranta auttaa reagoimaan

Ennen Remeo-yhteistyötä jätehuolto oli Noran mukaan pirstoutunut monelle toimijalle, joten seuranta ja kokonaiskuvan hallinta oli haastavaa. Yritys halusi jätehuoltoon kumppanin, jonka kanssa kaikki jätehuoltoon liittyvät toiminnot saadaan saman katon alle.

”Emme ole mikään energiasyöppö yritys ja tuotamme jätettä varsin kohtuullisesti. Eniten kertyy energiajätettä, pahvia, paperia ja pakkausmuovia”, Nora sanoo.

”Kehittämiskohteitakin löytyy esimerkiksi johdinjätteen osalta. Kun sähkövirran johtamiseen tarkoitettua johdinta osataan käyttää mahdollisimman tehokkaasti, sitä vähemmän sitä menee hukkaan. Tätäkin voimme seurata tilastojen perusteella ja reagoida asiaan.”

Homma toimii niin kuin pitää

Escarmatin ympäristövastaava Jari Seppälä seuraa jätetilannetta kuukausittain, joten talossa tiedetään koko ajan eri jätejakeiden määrät ja niiden kehittyminen. Remeo Oy:n seurantatyökalun ansiosta tilastot ovat kunnossa ja ajan tasalla.

Yhteistyö Remeo Oy:n kanssa on käynnistynyt tehokkaasti ja toimii hyvin. ”Olemme saaneet kaiken kuntoon ja homman rullaamaan. Yhteistyömme ansiosta lajittelu on tarkentunut, jätejakeiden erittely edistynyt, jäteastioiden määrä kasvanut ja seuranta kehittynyt. Asiointi yhteyshenkilömme kanssa on niin ikään helppoa”, Nora hymyilee.

Escarmat pähkinänkuoressa

  • Escarmat on vuonna 1994 perustettu täyden palvelun automaatiotalo, joka tarjoaa eri teollisuuden toimialoille joustavaa ja luotettavaa keskusvalmistusta
  • Yritys palvelee sopimusvalmistusperusteisesti, projektikohtaisesti tai avaimet käteen -periaatteella, mikä pitää sisällään palvelut suunnittelusta asennukseen
  • Palvelupalettiin kuuluvat sähkö- ja ohjauskeskusten valmistus teollisuudelle, projektivalmistus mm. meriteollisuudelle, voimalaitoksiin ja laitevalmistajille sekä komponenttitoimitukset
  • Yritys työllistää yli 100 työntekijää

Lue lisää: escarmat.com

Escarmat