Skip to content

Delta Autolla vastuullisuus on tärkeää ja ympäristötavoitteet on määritelty. Yritykselle on tärkeää, että jätehuoltoa kehitetään jatkuvasti ja kierrätysaste pysyy korkealla, kertoo Delta Auton kiinteistöpäällikkö Olli Saarni. Ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi ja korkean kierrätysasteen kannalta tärkeää on toimiva jätehuolto.

Sujuva asiakkuuden aloitus

Delta Auton ja Remeon yhteistyö alkoi loppuvuodesta 2022 ja Remeo tuottaa kokonaisvaltaiset jätehuollon palvelut 13 toimipisteelle ympäri Suomea. Delta Auto valitsi Remeon palveluntarjoajakseen, sillä tarjous oli kattava, jätehuolto Remeon kanssa toteutetaan kustannustehokkaasti ja uskon, että asiakkuus tullaan hoitamaan hyvin, Saarni kertoo.

Jätehuollon tavoitteena on tehdä siitä kustannustehokkuuden lisäksi helppoa ja toimivaa Delta Auton toimipisteissä, jolloin asiakkaamme voi keskittyä omaan liiketoimintaansa, kertoo Remeon kiertotalousasiantuntija Olli Miettinen. Yhteistyön kulmakivenä toimii säännöllisesti pidettävät ohjausryhmäpalaverit, joissa Remeon kiertotalousasiantuntijat ja Delta Auton yhteyshenkilöt käyvät yhdessä läpi, miten jätehuoltoa voidaan kehittää ja optimoida. Operatiivisessa toiminnassa tärkeää on aktiivinen yhteydenpito ja datan seuranta. Jätehuollossa tulee huomioida sen käyttäjät siten, että kierrätys on heille toimivaa ja helppoa arjessa.

”Yhteistyön aloitus on ollut helppoa”, Olli Saarni.

Toimiva jätehuolto

Yhteistyön alettua on uudistettu keräysvälineitä ja merkintöjä kierrätyksen parantamiseksi, Remeon avainasiakaspäällikkö Olli Joensuu kertoo. Remeon palvelutarjontaan kuuluu jätepuristimien etävalvonta, mikä on käytössä myös Delta Auton toimipisteissä. Tyhjennys tehdään, kun puristin tulee täyteen ja siitä tulee ilmoitus Remeolle. Etävalvonnan lisäksi puristimissa on astiankaatolaite, jonka avulla vähennetään raskaiden jätteiden korkealle nostamisen tarvetta ja parannetaan työturvallisuutta. ”Jätehuollon kustannustehokkuus ja turvallisuus paranevat ja CO2-päästöt vähenevät”, Olli Joensuu kertoo.

Puristimien lisäksi Delta Auton toimipisteissä on vaihtolavoja, eri jätejakeiden keräysastioita ja imupalveluna tuotettavia tyhjennyksiä. Delta Auton huolto- ja pesuhalleissa sekä parkkipaikoilla on hiekanerotinkaivoja ja lisäksi kiinteistöissä on öljynerotinkaivoja varmistamassa, että mahdolliset öljyt erottuvat jätevedestä ennen viemäröintiä. Imupalvelutyöt ovat suuri kokonaisuus palvelussa ja se on merkittävää ympäristöriskien hallinnassa ja ehkäisyssä.

Korkea teknologia tuo ratkaisuja

Yhteistyön tavoitteena on parantaa ja optimoida jätehuoltoa jatkuvasti. Jätelaki ohjaa toimintaa ja sen mukaisesti ensisijaisesti panostetaan kierrätykseen. Delta Autolla ja autotoimialalla syntyy paljon kierrätykseen menevää jätettä, mutta jätteen syntypaikkalajittelu voi olla haastavaa. Konkreettisena ratkaisuna kierrätyksen parantamiseen toimii Remeon korkean teknologian kierrätyslaitos, joka tukee syntypaikkalajittelua älyteknologian avulla.

Delta Auto pähkinänkuoressa

  • Delta-konserni on perustettu vuonna 1937
  • 13 toimipaikkaa Suomessa
  • Asiakasläheinen ja luotettava täyden palvelun autokauppa
  • Uusien ja käytettyjen autojen myynti- ja huoltopalvelut
  • Lue lisää https://www.delta.fi/fi/

 

Haluatko nostaa oman organisaatiosi kierrätysastetta? Ota yhteyttä!

Delta Auto