Skip to content

Remeo on tarjonnut asiakkailleen monilokeropalvelua jo vuosien ajan mm. Vaasan, Turun, Uudenkaupungin ja Lappeenrannan alueilla. Saadun palautteen mukaan monilokero auttaa paitsi lajittelemaan myös tuo esille sen, minkälaista jätettä kodeissa syntyy. Tämä puolestaan voi herättää miettimään omia kulutustottumuksia. Vaasan seudulla huhtikuussa startanneen kampanjan yhtenä tavoitteena on lisätä ymmärrystä lajittelun merkityksestä.

REMEO Moni -monilokeropalvelu on ollut käytössä pitkään eri puolilla Suomea. Monilokero on käyttäjälleen kätevä, koska jätteitä ei tarvitse säilyttää sisällä, vaan ne voi lajitella monilokeroastiaan suoraan pihalla.

Nykyaikainen ja taloudellinen tapa osallistua kiertotalouteen

”Näemme monilokeron nykyaikaisena tapana osallistua kiertotalouteen ja hoitaa lajittelu mahdollisimman pitkälle itse. Palvelumme on jo vuosia saanut kiitettävää palautetta, sillä sen avulla saadaan lajiteltua jo kotona kaikki jätteet”, kertoo Vaasan yksikönpäällikkö Mika Sillanpää.

Kiertotalouden toteuttaminen on sanansa mukaisesti taloudellista.

”Kalliimman poltettavan jätteen määrä vähenee aivan dramaattisesti, kun jätteet lajitellaan omiin lokeroihinsa”, Sillanpää painottaa.

Monilokero voi herättää miettimään kulutustottumuksia

Monilokero herättää Sillanpään mukaan ajattelemaan kiertotaloutta myös toisesta näkökulmasta.

”Sillä voi olla vaikutusta jopa kulutustottumuksiin, kun huomaa minkälaisia pakkauksia päivittäin kiikuttaa jäteastiaan”, Sillanpää pohdiskelee.

Biokaasuauto kulkee keräämällään jätteellä

Vuosien varrella on myös saatu käyttäjiltä paljon erilaisia ideoita ja vinkkejä, joista on myös otettu vaarin.

”Asiakkaamme ovat erittäin valveutuneita ja kiinnostuneita jätehuollon toiminnasta. Iloksemme voimme todeta uusimpana kehityksenä käytössämme olevat biokaasulla toimivat ajoneuvot. Näin auto esimerkiksi voi kulkea keräämällään biojätteellä”, Sillanpää iloitsee.

Pelastetaan maapalloa askel kerrallaan

Viime aikoina muovin kierrättäminen on ollut otsikoissa tiuhaan.

”Muovinkierrätys kiinnostaa selvästi, mikä on näkynyt meilläkin selkeästi muovinkeräyksen kysynnän nousuna. Muovi ei ole monilokerossa yhtenä vaihtoehtona, koska sen määrä on niin suuri. Keräämme sen erillisessä jäteastiassa. Näin pelastamme maapalloa aina vain enemmän. Askel kerrallaan”, Sillanpää filosofoi.

Vaasassa kampanjahinta kesäkuun loppuun

Koska kiinnostus monilokeropalvelua ja ylipäätään lajittelua kohtaan on lisääntynyt, Vaasan seudulla nähdään tärkeänä lisätä kotitalouksien tietoutta lajittelun tehostamisen eri mahdollisuuksista.

”Nyt, kun perheet viettävät enemmän aikaansa kotona, haluamme kannustaa heitä kiinnittämään huomiota jätteiden syntyyn, lajitteluun sekä näiden kautta omiin kulutustottumuksiin. Lajittelua voi harjoitella koko perhe yhdessä. Kouluissa kiertotaloutta, kierrätystä ja lajittelun merkitystä onkin jo pitkään tuotu hienosti esille”, Sillanpää kiittelee.

Vaasan ja Mustasaaren monilokerokampanja on pyörähtänyt käyntiin huhtikuussa. Kampanjalla halutaan herättää paitsi kiinnostusta lajitteluun, myös tarjota yksi houkutteleva ratkaisu lajittelun tehostamiseen.

Lisätietoja kampanjasta ja kampanjatarjouksesta saatte asiakaspalvelustamme numerosta 010 5400 ja sähköpostitse asiakaspalvelu@remeo.fi.

Lue lisää monilokerosta:

https://remeo.fi/tuotteet/nelilokero/

Lue lisää kiertotaloudesta:

https://remeo.fi/kiertotalous/

 

Takaisin listaukseen