Skip to content

Tutu Wegelius-Lehtonen aloitti meillä kesäkuussa. Tutun vastuualueeseen kuuluvat uuden kierrätyslaitoksen hankinnat ja projektinhallinta.

Mitä olet opiskellut ja missä olet hankkinut työelämän kannuksesi?

Olen Otaniemen teekkarityttöjä ja opiskellut tuotantotaloutta sekä sivuaineina paperinjalostustekniikkaa ja rakentamistaloutta. Työelämässä minulle on kertynyt eniten kokemusta toimitusketjujen, hankintojen ja tuotannon johtamisesta sekä liike toimintavastuusta palvelutuotannossa. Olen työskennellyt mm. hankintajohtajana YIT:llä, toimitusketjujohtajana ja kiinteistöpalveluiden johtajana L&T:llä sekä tuotanto- ja toimitusketjujohtajana Enstolla ja Hartwallilla.

Mikä sai sinut lähtemään ympäristöhuollon ja kiertotalouden maailmaan?

Olin sopivasti vapaalla, joten mahdollisuus tuli eteeni juuri oikealla hetkellä. Johan Mild huomasi LinkedInistä, että olen käytettävissä, ja koska tunsimme toistemme työskentelytavat entuudestaan, asiat etenivät helposti. Ajatukseni Remeo Oy:stä olivat jo lähtökohtaisesti erittäin myönteiset. Kierrätyslaitos on strategisesti tärkeä ja positiivinen hanke koko yhteiskunnan kannalta. On hienoa päästä mukaan tulevaisuuden toimialalle sekä osaksi vastuullista liiketoimintaa ja merkityksellistä työtä.

Tutu Wegelius-Lehtonen, Johtaja, Hankinnat ja Projektihallinta

Mitä osaamista tuot mukanasi yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi?

Koska työkokemusta on kertynyt useasta paikasta ja olen istunut ikään kuin monella puolella pöytää, voin tuoda mukanani ”jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain sinistä” eli kokemusta ja uutta näkökulmaa sekä monipuolista osaamista hankintoihin. Olen hyvin maanläheinen ihminen ja tykkään tarttua töihin yhdessä muiden kanssa. Arvostan avoimia organisaatioita, palautteen antamista, yhdessä tekemistä ja tiimihenkeä sekä hurttia huumoria. Pidän jämäkästä asioiden johtamisesta, mutta samalla myös ihmisten ja fiilisten johtamisesta. Haluan toimia yhtenä tiimipelaajana, joka tuo mukaan oman osaamisensa, näkökulmansa ja kokemuksensa.

Mitkä ovat keskeisimpiä oppejasi johtamisesta, työelämästä ja -ilmapiiristä?

Johtaminen on porukan sytyttämistä ja suunnan näyttämistä siten, että kaikki kokevat menevänsä samaan suuntaan ja kohti yhteistä maalia. Kyse on yhteisten tavoitteiden kirkastamisesta sekä siitä, että ihmiset tuntevat olevansa merkityksellisiä. Ajattelen aina, että elämä on ”sekä että” eikä ”joko tai”.

Mitä pidät työssäsi merkittävimpänä?

Työn merkityksellisyyttä ja positiivista fiilistä – sitä, että saan jotain hyödyllistä aikaan yhdessä toisten kanssa. On mukavaa tuntea kuuluvansa joukkoon, jossa tehdään tärkeää työtä. Pidän myös tavoitteista ja niiden saavuttamisesta.

Mitä odotat Remeosta ja remeolaisista?

Odotan mukavaa yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä. Haluan, että voimme näyttää koko maailmalle, että osaamme tehdä uusia asioita uudella tavalla – ja ajatella uudestaan.

Mitä terveisiä lähetät remeolaisille?

Yhteinen sloganimme voisi olla: ”Ollaan yhdessä ylpeitä uuden luomisesta.”

Miten toteutat kiertotaloutta omassa elämässäsi?

Kiertotalous on itselleni varsin luontaista. Perheessämme on viisi lasta (kolme poikaa ja kaksi tyttöä ikähaitarilla 22-10 vuotta), joten kiertotalouden toteuttaminen on tuttua jo tästä näkökulmasta. Meillä ei ole koskaan toimittu kertakäyttökulttuurin mukaan, vaan kaikki tavarat on laitettu aina kiertoon ja käytetty loppuun. Olen sen verran pihi pohjalainen, että ostan vain sitä, mitä tarvitaan ja se, mitä on ostettu, käytetään hyvin.

Mitä teet, kun et työskentele ympäristöhuollon eteen?

Kestävyysurheilu on minun juttuni. Olen juossut pitkälle kolmattakymmentä maratonia. Punttisalilla olen käynyt teinistä asti, joten muutama vuosi sitten oli luontevaa aloittaa klassinen painonnosto. Koska olen aina juossut ja uinut paljon, myös triathlon astui elämääni jotakin vuosia sitten. Syksyisiin harrastuksiin kuuluu metsästys Kilvakkalan hirvimiesten riveissä Ikaalisissa.

Minkälainen ihminen on Tutu Wegelius-Lehtonen?

Olen maanläheinen, ihmisläheinen, suorasanainen, avoin, ekstrovertti, uudistushakuinen, energinen – ja kova puhumaan.

Takaisin listaukseen