Skip to content

Uusiutuva energia on yhä vahvemmin osa Remeon arkea. Tampereella ja Kouvolassa osa jäteautoista kulkee jo kaasulla ja lisää on tulossa. Yrityksen katolle asettuneet aurinkopaneelit puolestaan tuottavat uutta energiaa.

Kymenlaakson Jäte Oy:ssä on jo vuosia kiinnitetty huomiota jätteenkuljetusten päästöjen vähentämiseen mm. kuljetusten hyvällä suunnittelulla. Yritys haluaa näyttää esimerkkiä puhtaampien teknologioiden käyttöönotossa – ympäristö ja ilmastotavoitteet mielessä.

Kevään jätekuljetusten kilpailutuksissaan Kymenlaakson Jäte lähti hakemaan aiempaa ympäristöystävällisempiä ja vähemmän saastuttavia jäteautoja. Kilpailutuksen tuloksena jäteautojen perinteinen polttoaine diesel vaihtui kotimaiseen Gasumin biokaasuun.

Uusiutuvia polttoaineita käyttävä auto ensisijainen

Kouvolassa biokaasuautot ovat olleet käytössä huhti-toukokuun vaihteesta alkaen. Syksyllä biokaasuautoja tulee myös Kotkan loppujäteastian tyhjennyksiin. Remeon tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä vähintään 10 prosenttia autokannasta kulkisi uusiutuvilla polttoaineilla.

”Uusiutuvia polttoaineita käyttävä auto on ensisijainen hankintavaihtoehto aina, kun se on mahdollista. Kokemukset uusista jäteautoistamme ovat hyviä. Tankillisella kulkee noin 300–400 kilometriä, mikä riittää hyvin jätteenkuljetukseen”, aluejohtaja Janne Vehmaa Remeolta kertoo.

Ensimmäiset kaasuautot on otettu tänä vuonna käyttöön jätekuljetuksissa myös Tampereen alueella. Hankinnan taustalta löytyy paitsi yrityksen tahto panostaa kestävään kehitykseen ja energiatehokkuuteen, myös asiakkaiden ympäristötietoisuus.

”Kaasun valitseminen ajoneuvojen polttoaineeksi pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä sekä vähentää polttoainekustannuksia. Tämä on kaikkien etu”, aluejohtaja Pasi Hurme tiivistää.

Aurinkoista energiaa katolta

Viime talvena puolet Remeon Vantaalla sijaitsevan toimitalon isosta tasakatosta peitettiin aurinkopaneeleilla. Tavoitteena on tuottaa auringolla noin kymmenen prosenttia koko pääkonttorin vuotuisesta energiatarpeesta.

”Meille ympäristöarvot ja energian säästäminen ovat tärkeitä asioita. Investoimme uusiutuvaan energiaan ja osallistumme näin kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen”, projektikoordinaattori Kirsikka Pynnönen sanoo.

Remeon katolla on lähes kolmesataa 275 watin Trina Solar -paneelia. Huoltovapaat paneelit toimitti Rexel Finland Oy ja ne asensi paikoilleen Solarvoima Oy. Remeon pääkonttorin aulan info-näytöltä voi nyt seuranta paneelien päivittäin tuottamaan energiaa, jota käytetään mm. toimitilojen valaistukseen.

Tiesitkö? Biokaasu on osa kiertotaloutta.

  • Suomessa tuotettu biokaasu on fiksu ja edullinen tapa vähentää liikenteen hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä.
  • Liikennekäytössä biokaasu pienentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia.
  • Kotitalouksien biojätteiden hyödyntäminen biokaasun tuotannossa ja biokaasun käyttäminen polttoaineena tarjoavat kaupungeille ja yrityksille mahdollisuuden toteuttaa kiertotaloutta.
  • Biokaasun käyttö pienentää niin päästöjä kuin polttoainekustannuksia.

 

Takaisin listaukseen