Skip to content

Kestävän joulun suosituin vinkki oli viime joulun alla aineettomat lahjat. Siksi vihreä ilmastopukki hyppäsi tänä jouluna jätteenkuljetusautojemme kyljestä YouTubeen, toiveikkaana siitä, että saisi pian kantaa hyvin kepeää säkkiä.

Ilmastopukki innostuu

Lähes joka toinen 2018 kestävän joulunvieton kyselyymme vastannut mainitsi aineettomat joululahjat yhtenä hyvistä tavoista vähentää jätettä. Tämä ilahdutti erityisesti vihreää Remeo-pukkia eli ilmastopukkia, joka alkoi jo laskeskella, miten hänellekin riittäisi paljon pienempi kontti, ehkä vain siisti vihreä salkku, johon kaikki aineettomat lahjat mahtuisivat. Miten tyylikkäältä ilmastopukki itsensä kuvittelikaan sellainen fiini salkku kädessä!

Salkkua kantavan pukin ei edes tarvitsisi pukeutua raskaaseen työpalttooseensa, vaan hän voisi kenties tilata räätälitontuilta siistin, after ski -henkisen asukokonaisuuden. Parran hän kyllä säilyttäisi, onhan se vielä muodikas ja näyttää vakuuttavalta – katso vaikka Huuhkajien kapteenia.

Ilmastopukin haasteet

Ilmastopukki on varsin vetreä ikäisekseen, onhan hän saanut harjoittaa todellista cross trainingia kantamalla jätesäkkejä, työntämällä sekäjäteastioita ja raahaamaan kuusenraatoja monien tuhansien kilojen edestä. Mutta ikä alkaa painaa jo vihreää pukkia, eikä hän enää haluaisi huhkia tällä tavoin. Vihreistä tontuistakaan ei ole hänelle oppipojiksi, koska he ovat valinneet kestävän kehityksen elintavakseen. He seuraavat ennemmin erästä Greta Thunberg -nimistä ilmastoaktivistia, joka vastikään valittiin Times-lehden vuoden henkilöksi, nuorimpana ikinä.

Ilmastopukki ymmärtää hyvin vihreiden tonttujen asenteen ja tuumii itsekkin, olisiko hänen osallistuttava vähän äänekkäämmin näihin ilmastotalkoisiin. Olisiko uskallettava sanoa ihmisille ääneen se, miten hartaasti hän toivoo erityisesti ikävän sekajätteen vähentyvän? Ja muunlaisten jätteiden siisti kierrätys omiin eriinsä helpottaisi myös kovasti ilmastopukin työtä.

Ilmastopukki haluaa vaikuttaa

Ilmastopukki rohkaisi mielensä ja suostui kuvaamaan lyhyen filmin, jossa hän aivan alussa esittää tanssin ja liikkuvan kuvan keinoin performanssin “luontoarvot jätteen edelle”. Puhumisen tai huhuilun hän jätti vielä Remeo-pöllölle. Katso ilmastopukin filmi YouTubesta!

Filmin tultua ulos ilmastopukki onkin ollut paljon reippaamman oloinen. Nyt hän toivottelee siellä täällä ihmisille kestävää joulua ja pyytää ideoimaan aineettomia lahjoja. Sillä haluaa hän kuitenkin toimittaa kaikille mieluisia lahjoja. Aivan parhaita aineettomia lahjoja hän siis vielä metsästää lisää – vinkkaa tuon ilmastopukin videon kommenttiin paras aineeton joululahja, jonka olet saanut tai haluaisit jollekin antaa. Ilmastopukki jakaa vielä muutamalle häntä auttaneelle aineettoman lahjan! Katso arvonnan säännöt ja lisää kestävän joulun vinkkejä täältä.

Takaisin listaukseen