Skip to content

Uutistoimisto Associated Press vieraili uudella kierrätyslaitoksellamme Vantaalla ja julkaisi artikkelin vierailustaan 31.12.2021. Hiljattain avattu kierrätyslaitos voi prosessoida 120 000 tonnia työmaajätettä kuten puuta, muovia ja metallia. Kierrätyslaitos on Euroopan edistynein. Kierrätyslaitoksella käytettävät tekoälyllä toimivat robotit korvaavat työntekijöitä.

Kansainvälinen kiinnostus Remeota kohtaan on ollut huomattavaa. Yksi maailman suurimmista uutistoimistoista Associated Press vieraili uudella Vantaan kierrätyslaitoksellamme ja julkaisi siitä artikkelin Euronewsiin. Videolla haastateltavan Harri Holopaisen mukaan robotit eivät väsy ja tylsisty, minkä vuoksi ne ovat sopivia työhön. Linjastolla kulkevien vaarallisten esineiden ja niiden terävien reunojen  vuoksi ihmisen ei kannata laittaa käsiään sinne. Remeon toimitusjohtajan Johan Mildin mukaan suuri osa jätteestä menee poltettavaksi, mikä ei ole hyväksi maapallolle. Kierrätyslaitoksen avulla pyritään kasvattamaan kierrätyksen määrää.

Tekoälyllä toimivat ZenRobotit lajittelevat puuta muovista ja metalleja kivistä. Kierrätysasteen parantamiseksi 12 robottia auttaa keräämään arvokkaita ja puhtaita materiaaleja. Yksikkö skannaa linjastolla kulkevan jätteen kameroilla, 3D-sensoreilla ja metallinpaljastimella, minkä jälkeen järjestelmä tunnistaa esineen ja määrittää parhaan tartuntakohdan. Robotit, jotka voivat nostaa jopa 30 kg:n painoisia esineitä, nostavat jätteen ja lajittelevat ne omiin kouruihinsa.

Johan Mildin mukaan uuden teknologian avulla kierrätysastetta on voitu nostaa 50 prosentista 90 prosenttiin joissain tapauksissa. Uuden jätelain mukaan 70 prosenttia rakennusjätteestä tulee kierrättää, ja robottien avulla saadaan kierrätettyä jopa enemmän kuin vaadittu 70 prosenttia.

Artikkelin ja videon vierailusta voit katsoa tästä. Lue lisää uudesta kierrätyslaitoksestamme verkkosivuiltamme.

Takaisin listaukseen