Skip to content

Euroopan jätteen vähentämisen viikolla 16. – 24.11.2019 ihmisiä ja organisaatioita kannustetaan tarkastelemaan jätteiden tuottamistaan ja miettimään, miten tuottaa vähemmän jätettä ja miten kierrättää enemmän.

Kiertotalouden perusidea on, että materiaalit ja tuotteet kiertävät hyötykäytössä mahdollisimman pitkään, jolloin tavaraa, tarvikkeita ja raaka-aineita ei päädy juuri yhtään jätteeksi. Emme mielellämme puhukaan jätteestä vaan materiaaleista, sillä niillä on taloudellinen arvo.

Ideaalitilanteessa kaikki jäte pystytään hyödyntämään kierrättämällä ja ne päätyvät jatkokäsittelyyn ja jalostukseen teollisuudelle. Sellaiseen talousmalliin meillä on vielä matkaa, mutta matkan varrella voimme kukin edistää kiertotaloutta omilla toimillamme.

Teemana näkymättömän jätteen vähentäminen

Jätteen vähentäminen on helppo aloittaa näkyvää jätettä karsimalla. Samalla tulee pidemmän päälle pienentäneeksi myös näkymätöntä jätevuorta. Jos esimerkiksi päätät käyttää säästeliäämmin tiskiainetta, joudut ostamaan sitä entistä harvemmin ja näin omalta osaltasi vaikutat siihen, ettei uusia tiskiainepulloja ja tiskiainetta tarvitse valmistaa aivan yhtä paljon kuin ennen.

Yhden yksittäisen kuluttajan vaikutus voi olla pienen oloinen, mutta pienistä puroista kasvaa suuri virta. On merkittävää, että teet näitä arjen pieniä päätöksiä oman kykysi mukaan. Sinun tekosi ovat tärkeitä, ne tuottavat välittömiä vaikutuksia.

Lisää vinkkejä viikon mittaan

Julkaisemme pitkin viikkoa vinkkejä arjen jätemäärän vähentämiseksi. Yrityksemme visio on maailma, jossa luonnonvaroja ei hukata. Sitä haluamme toteuttaa yhdessä kanssasi, pienilläkin teoilla.

Lue täältä lisää kiertotaloudesta ja siitä, mitä sinä tai organisaatiosi voi tehdä!

Tutustu täällä jätteen vähentämisen viikon sivustoon.

Takaisin listaukseen