Skip to content

Lapsissa on tulevaisuus, sanotaan. Remeo on ottanut lapset mukaan arkeensa lisäämällä niin liikenneturvallisuutta kuin edistämällä kiertotaloutta. Kesän aikana pääsimme heittäytymään sekä koulun pihalla että lasten festareilla.

Remeo tukee koululaisten liikenneturvallisuusopetusta. Kesäloman alla vierailimme Vantaan Länsimäen koululla, jossa luovutimme opettajien ja oppilaiden käyttöön uudet liikennetyökirjat.

Vierailun aikana tutustuimme lasten kanssa liikenneturvallisuuden lisäksi kiertotalouteen liittyviin asioihin. Koululaiset tunsivat hienosti keskeisimmät jätejakeet ja osasivat kertoa, miksi lajittelu on niin tärkeätä.

”Lasten mielestä parasta päivässä taisi kuitenkin olla itse jäteauto – ainakin siitä naurun ja hymyn määrästä päätellen”, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taina Luoto Remeolta sanoo.

Kestävä kehitys liikenteessä

Turussa Turunlahden perhepäivähoidon jo neljättä kertaa järjestämä toiminnallinen liikennekasvatustapahtuma valtasi Mannerheiminpuiston hiekkakentän syyskuun alussa. Koko perheen Lasten Liikennepäivässä tutustuttiin erilaisiin ajoneuvoihin ja koneisiin sekä osallistuttiin toiminnallisiin rasteihin.

”Tänä vuonna erityisteemana oli kestävä kehitys, jonka kautta pääsimme tukemaan lasten liikennekasvatusta Remeon silmin. Jäteauto ja lajittelupelimme saivat ilahduttavan innostuneen vastaanoton”, Turun ja Uudenkaupungin yksikönpäällikkö Timo Räsänen Remeolta kertoo.

Ilon kautta uutta oppimaan

Remeo on ollut mukana myös Lasten Festareilla jo parin vuoden ajan. Elokuun alussa järjestetty koko perheen ilmaistapahtuma veti Helsingin Hesperian puistoon jälleen paljon väkeä hauskojen lavaesiintyjien sekä puuharatojen, työpajojen, ohjattujen liikuntatuokioiden ja askartelun voimin. Hyvän mielen tapahtuman suojelijana toimi Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

Lasten Festareiden jätehuollosta huolehtinut Remeo palkittiin tapahtuman parhaana yhteistyökumppanina yhdessä Korkeasaaren kanssa. Lapset pääsivät pelaamaan Remeon lajittelupeliä, tutustumaan jäteautoihin ja haastattelemaan kuljettajia heidän monipuolisesta työstään. Jonot jäteautoille alkoivat jo ennen tilaisuutta ja jatkuivat pitkälle vielä tapahtuman loputtua, joten kiinnostus ympäristöhuollon arkeen oli kova.

Takaisin listaukseen