Skip to content

Remeo on nimittänyt Hanna Lehtolan turvallisuusjohtajaksi joulukuussa 2024. Vahvalla yli 15 vuoden kokemuksella turvallisuuden ja HSE (Health, Safety, Environment) -toimintojen johtamisesta ja kehittämisestä prosessiteollisuudessa ja energiasektorilla, hän tuo organisaatioon syvällistä asiantuntemusta ja uusia näkökulmia. Hannan rooli tukee Remeon strategista tavoitetta vahvistaa turvallisuuskulttuuria ja kehittää toimintatapoja entistä turvallisempaan suuntaan. 

Matka jäteauton kyydissä sai ymmärtämään työskentelyn fyysiset haasteet 

Hanna pääsi osana perehtymistään mukaan jäteauton kyytiin työpäivän ajaksi. Tutustuminen jäteauton kuljettajan arkeen avasi uusia näkökulmia turvallisuuden kehittämiseen kentällä ja kokemus auttoi syventämään ymmärrystä työn fyysisistä haasteista ja työturvallisuuden kehittämisen tarpeista. 

Hanna kuvaa työpäivän kuljettajan kyydissä olleen äärimmäisen mielenkiintoinen: ”Läheltä seuraamalla ammattilaisen työskentelyä kasvaa entisestään kunnioitus kyseistä ammattia kohtaan. Jäteautojen kuljettajat tekevät tärkeää työtä, ja heidän arkeaan seuraamalla sai syvempää ymmärrystä siitä, millaista työ on ja kuinka tärkeää on kehittää työturvallisuutta edelleen.” 

Yksi oivalluksista oli, kuinka fyysistä työ todella on. Työn luonteen vuoksi kuljettajat siirtelevät raskaita jäteastioita ympäri vuoden vaihtelevissa sääolosuhteissa. Fyysinen suorituskyky ja palautuminen korostuvat erityisesti, kun työskentelyolosuhteet voivat olla haastavia – kuten lumiset piha-alueet ja liukkaat pinnat. Tämä asettaa suuria vaatimuksia työntekijöiden hyvinvoinnille ja turvallisuudelle. 

Työturvallisuuden kehityskohteet 

Työturvallisuudessa on myös aina parannettavaa. Kuljettajat työskentelevät päivittäin asiakkaidensa tiloissa, jolloin ympäristössä olevat riskit voivat vaikuttaa heidän turvallisuuteensa. Esimerkiksi liukkaat piha-alueet tai esteet, joita ei ole huomioitu turvallisuuden kannalta, voivat olla vaaraksi. Tällaiset tekijät on tärkeää tunnistaa ja käsitellä turvallisuuden kehittämiseksi. 

Ihaninta oli kuitenkin huomata asiakkaiden ystävällisyys ja avuliaisuus. Yhdellä asiakkaalla kuljettajat saivat jopa kutsun nauttimaan kupillisen kahvia tai kaakaota, mikä muistutti siitä, kuinka tärkeää on luoda hyviä suhteita asiakkaihin. Pienet eleet voivat luoda hyvää yhteishenkeä ja parantaa työskentelyilmapiiriä. 

Kokemukset arjesta ja työn parista luovat näkemystä parempiin ratkaisuihin 

Hanna kertoo, että kokemus on vahvistanut ymmärrystä kenttätyön haasteista ja parantanut valmiuksia turvallisuusjohtajana, sillä työntekijöiden arjen ja turvallisuushaasteiden parempi ymmärtäminen auttaa kehittämään entistä tehokkaampia turvallisuusratkaisuja. Tämä syvällisempi tieto on avainasemassa koko organisaation turvallisuuden parantamisessa ja turvallisuusprosessien kehittämisessä. 

Oma ymmärrykseni henkilöstömme työstä ja arjesta on jälleen hieman lisääntynyt, joka olennaisesti helpottaa myös minun työtäni turvallisuusjohtamisen ja turvallisuuden kehittämisen osalta jatkossa,” Hanna summaa. 

Takaisin listaukseen