Skip to content

Remeo on aloittanut muovipakkausten keräyspalvelun taloyhtiöissä Lahdessa ja Hollolassa joulukuun alusta lähtien. Palvelu on käytössä siitä hetkestä lähtien, kun keräysastia ilmestyy taloyhtiön jätepisteeseen.

Taloyhtiöille kustannussäästöjä

Muovinkierrätys synnyttää taloyhtiölle kustannussäästöjä, sillä muovipakkauksista ei peritä jätteenkäsittelymaksua, ja kalliimpien energia- tai sekajäteastioiden määrää voidaan vähentää.

Toteutamme jätehierarkiaa ja muovitiekarttaa

Muovipakkausten keräyspalvelu toimii jätelain jätehierarkian mukaisesti, koska jäte tulee ensisijaisesti kierrättää materiaalina ja toissijaisesti hyödyntää energiana. Palvelu myös toteuttaa Suomen muovitiekartan mukaista muovijätteen parempaa talteenottoa.

Lajittelu on tärkeätä!

Muovinkierrätyksessä lajittelun merkitys korostuu entisestään. Muovinkeräysastiaan voidaan laittaa kotitalouksissa tulevat puhtaat ja tyhjät muovipakkaukset. Pakkaus on riittävän puhdas lajiteltavaksi, jos sitä voisi kotona säilöä pidemmän aikaa ilman hajuhaittoja.

Muovipakkausten jäteastioihin sopivat jätteet:

  • Elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, kuten esimerkiksi jogurttipurkit, voirasiat, leikkele-, juusto ja valmisruokapakkaukset
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
  • Muovipullot, -kanisterit ja -purkit mieluiten litistettyinä
  • Muovikassit, -pussit ja -kääreet

Muistathan huuhdella ja litistää pakkaukset! Muovipakkauksiin eivät kelpaa likaiset muovipakkaukset, sekajäte tai PVC-muovipakkaukset.

Kysy lisää!

Aluemyyntipäällikkö Niko Semeri, Päijät-Häme, puh. 010 540 2305, niko.semeri@remeo.fi

Takaisin listaukseen