Skip to content

Joulukuusi on joulun symboli. Rakkaalla puulla on monta vaihtoehtoa: aitokuusi, metsäkuusi, viljelty joulukuusi, pihakuusi, ruukkukuusi, muovikuusi… Vaan mikä kuusi olisi itselle ja ympäristölle paras?

Näinä aikoina, kun puiden istutus on kasvava trendi, kuusien kaato koristekäyttöön voi arveluttaa myös sellaista, joka on tottunut ostamaan uuden joulukuusen torilta joka joulu. Pian on taas tehtävä päätös joulukuusesta. Asiakkailtamme poimitut vinkit auttavat kestävän joulukuusen valinnassa.

Ympäristöystävällisimmät ja eettisimmät kuuset ovat niitä, jotka saavat kasvaa vapaasti luonnossa. Jos pihallasi siis kasvaa kuusi ja tai muu puu tai pensas, mikset koristelisi sitä joulukuuseksesi? Joillakin naapuruksilla on tapana yhdessä koristella yhteisen pihan puu joulupuuksi. Tällainen kimppakuusi säästää ainakin kaksi elävää kuusta kaadolta.

Suurin osa suomalaisten koteihinsa kantamista joulukuusista tulee kuusiviljelmiltä. Kaadetun puun ostamisen sijaan harkitse ruukkukuusta! Ruukkukuusi viihtyy parhaiten ulkona, terassilla tai parvekkeella. Sen voi kantaa sisälle ruukussaan mutta mielellään vain lyhyeksi aikaa kerrallaan. Näin kuusi ei kärsi suurista lämpötilanvaihteluista ja saat sen todennäköisesti kasvamaan keväällä ulos.

Vihreä ilmastopukki toivottaa kestävää joulua ja ohjaa Aineeton joululahja -arvontaan

Mikä on paras aineeton lahja, jonka olet saanut tai jonka haluaisit antaa? Katso animaatio YouTube-kanavallamme ja osallistu Aineeton joululahja -arvontaan!

Jos talosi ulkotiloissa tai pihalla ei ole tilaa joulukuuselle mutta haluat kuusen sisälle, kaunis ja tuoksuva kuusen korvike syntyy jo muutamasta havuisesta oksasta. Jos et omista kuusia, kysy kuusenhavujen ostopaikkoja esimerkiksi nettikirpputoreilta, puutarhamyymälöiltä tai hautausmailta.

Joillakin asiakkaistamme on jo vuosia palvellut muovikuusi. Niitä saattaa löytyä käytettynä, ja kierrätetty muovikuusi ei ainakaan pahenna maailman muovipulmia. Ehkä vielä joskus joulukuusia on saatavilla kierrätysmateriaaleista tehtyinä ja kuusen tuoksulla varustettuina. Keksisitkö sinä sellaisen?

Takaisin listaukseen