Skip to content

Tulevaisuutta rakennetaan monin tavoin. Se voi olla esimerkiksi uusien yritysten ohjaamista kiertotalouden kasvupoluille ja päästöjen vähentämistä miljoonilla tonneilla yhteistyössä. Nyt jos koskaan tarvitaan mylläreitä, isoja juttuja ja rohkeita ratkaisuja.

Kasvunälkäisille suomalaisille pk-yrityksille suunnattu Kasvu Open -ohjelma tarjoaa osallistujilleen maksutonta sparrausta ja uusia kasvupolkuja. Ohjelmaan sisältyy myös kilpailu, josta lupaavimmat yritykset valitaan tuomariston voimin valtakunnalliseen finaaliin saakka.

Kasvunälkäisille suomalaisille pk-yrityksille suunnattu Kasvu Open -ohjelma tarjoaa osallistujilleen maksutonta sparrausta ja uusia kasvupolkuja. Ohjelmaan sisältyy myös kilpailu, josta lupaavimmat yritykset valitaan tuomariston voimin valtakunnalliseen finaaliin saakka.

Kiertotalouden Kasvupolun® Kiitoratapäivä 2 ja semifinaali järjestettiin Helsingissä 9.8.2018. Remeon kaupallinen johtaja Sanna Karppinen oli mukana jo kolmatta kertaa myllärinä eli asiantuntijana sparraamassa ja haastamassa yritysten ideoita ja ajatuksia kiertotalouden näkökulmasta.

”Ideat on pystyttävä kaupallistamaan kannattavaksi liiketoiminnaksi. Kasvunälkäisistä kiertotalouden yrityksistä voi myös löytyä meille uusia yhteistyökumppaneita”, Karppinen pohtii.

ISOSTI ilmastokampanjassa

Remeo on mukana S-ryhmän Iso juttu -ilmastokampanjassa, jonka yhtenä tavoitteena on vähentää yhdessä kumppaniyritysten kanssa peräti miljoona tonnia päästöjä vuosien 2015 ja 2030 välillä.

Kampanjan lähtökohtana on ajatus siitä, että ilmastonmuutoksen etenemisen voi vielä pysäyttää, mutta työllä on kiire. Yhdessä voimme saada aikaan isoja juttuja.

Remeon tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä vähintään 10 prosenttia autokannasta kulkee uusiutuvilla polttoaineilla. Tämän lisäksi tavoitteena on vähentää merkittävästi sähkönkulutusta ja vaihtaa käsittelylaitosten valonlähteet LED-valoiksi vuoteen 2020 mennessä.

Kiertotalous kaipaa rohkeutta

Remeo osallistui elokuun lopulla Alma Talent – Lakimiesliiton kaksipäiväiseen Jätehuolto 2018 -seminaariin, jonka keskeisiin teemoihin kuului kiertotalous.

”Kiertotalous on paljon laajempi kokonaisuus kuin ympäristö- tai jätehuollon ratkaisut. Kun etsimme konkreettisia keinoja sen edistämiseen, katseet kääntyvät arkiseen toimintaan”, Sanna Karppinen korostaa.

”Me ympäristöhuollon toimijat olemme keskeisessä roolissa, kun raaka-aineet ja materiaalit halutaan säilyttää mahdollisimman pitkään kierrossa. Tarvitsemme kokonaisuuden hallintaa ja yhteisiä tavoitteita, fiksuja ohjauskeinoja ja avointa keskustelua.”

”Peräpeilin sijasta meidän täytyy nähdä pitkälle, jopa valokeilan ulottumattomiin. Aitoon kiertotalouteen pääseminen lähtee liikkeelle, kun olemme valmiita luopumaan vanhasta. Meidän tulee ajatella uudestaan monia ympäristöhuollon asioita silläkin uhalla, että uudet vastaukset eivät tukisi vanhoja toimintatapoja, investointeja ja ratkaisuja.”

 

Mitä nyt? Sanna Karppinen vastaa.

Kehitettävien asioiden lista on Sanna Karppisen mukaan pitkä, mutta mahdollinen:
·         on lisättävä materiaali- ja energiatehokkuutta läpi koko yhteiskunnan
·         on vaikutettava jo suunnitteluvaiheessa tuotteiden elinkaareen
·         on edistettävä tuotteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä uusin keinoin
·         on minimoitava tuotantojätettä
·         on maksimoitava sivuvirtojen eli jätteen hyödyntämistä
·         on mahdollistettava innovaatioiden syntyminen
·         on arvioitava olemassa oleva rohkeasti uudestaan

Takaisin listaukseen