Skip to content

Kasvu Open on ohjelma, joka tarjoaa maksutonta sparrausta kaikille kasvunälkäisille suomalaisille pk-yrityksille toimialasta, liikevaihdosta tai iästä riippumatta. Kasvuohjelmat eli kasvupolut sisältävät sparrausta yrityksen lähtökohdista sekä kilpailun, josta tuomariston valitsemat lupaavimmat yritykset etenevät lopulta valtakunnalliseen finaaliin saakka.

Kiertotalouden Kasvupolun® Kiitoratapäivä 2 ja semifinaali järjestettiin Helsingissä torstaina 9.8.2018. Remeon kaupallinen johtaja Sanna Karppinen on kolmatta vuotta mukana myllärinä eli asiantuntijana sparraamassa ja haastamassa yrityksen ideoita ja ajatuksia. Myllärit ja tuomarit eivät ole Kasvu Openin palkkalistoilla vaan he edustavat itseään. Karppinen on mukana auttaakseen ja tukeakseen suomalaisten yritysten kasvua sekä kiertotaloutta.

– Meillä on Suomessa todella mielenkiintoisia, idearikkaita ja kasvunälkäisiä yrityksiä, joilla on hyviä mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä. Kasvu Open on yrityksille erinomainen väylä testata kasvuideoitaan ja asettaa ajatuksensa asiantuntijoiden puntaroitaviksi ja haastettaviksi. Remeon toiminnan ytimessä on kiertotalouden edistäminen ja ansaitsevathan kasvupotentiaalia omaavat yritykset kaiken avun ja tuen ihan kansantaloudenkin kannalta, sanoo Karppinen.

Karppinen tapasi päivän aikana useita kiinnostavia yrityksiä, joista viiden kanssa istuttiin 45 minuutin pituinen kahdenkeskinen tapaaminen. Hänen tehtävänsä on haastaa yritysten ratkaisuja ja suunnitelmia erityisesti kaupallisesta näkökulmasta.

– Suunnitelmien ruotiminen on inspiroivaa ja innostavaa. Ideat on pystyttävä myös kaupallistamaan kannattavaksi liiketoiminnaksi. Kasvunälkäisistä kiertotalouden yrityksistä voi myös löytyä uusia yhteistyökumppaneita Remeolla etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja kiertotalouden edistämiseksi, Karppinen jatkaa.

Päivän lopuksi voittajaksi valittiin Soilfood, jonka intohimona on saada aikaan paradigman muutos ruokaketjussa jalostamalla teollisuuden sivuvirroista mm. lannoitteita ja maanparannusaineita. Kunniamaininnan pokkasivat: Soil Scout, Koepala Packaging ja SFTec.

Kaikki muutkin kiertotalouden kasvupolkuun osallistuneet yritykset ansaitsevat hatunnoston edistäessään kiertotaloutta ja pyrkiessään tekemään siitä liiketoimintaa.

Kuva: Kasvu Open / Matias Ulfves

Takaisin listaukseen