Skip to content

Paavo Nurmi Marathon juostaan Turussa lauantaina 18.8. noin 3500 juoksijan voimin. Mukana menossa on jälleen myös Remeo, joka huolehtii muun muassa noin 70 000 pahvinmukin keräämisestä ja kierrättämisestä.

Paavo Nurmi Marathon tarjoaa juoksijoille matkoja moneen makuun: kympin (10 km), puolimaratonin (21,097 km) ja täysmaratonin (42,195 km). Tänä vuonna mukaan pääsevät ensimmäistä kertaa myös perheen pienimmät: minimaraton-matkoille (1,2 km ja 700 m) onkin ilmoittautunut jo 300 pikkujuoksijaa.

Tehokasta jätehuoltoa

Tapahtumatuottaja Kari Ahonen on innoissaan. Jo 27:ttä kertaa järjestettävästä Paavo Nurmi Marathonista on kasvanut vuosien saatossa käsite. Koko kaupungin valloittava ja juoksijalegenda Paavo Nurmea kunnioittava tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran 1992.

”Tapahtuma on löytänyt paikkansa juoksijoiden sydämissä, mistä kertoo esimerkiksi se, että viimeisen kymmenen vuoden aikana osanottajien määrä on säilynyt tasaisesti 3000–3400 välillä”, Ahonen kertoo.

”Tällainen osallistujamäärä merkitsee melkoista määrää mukeja ja muita ruokahuoltoon liittyviä pakkauksia. Eniten tulee pahvijätettä, mutta myös metalli- ja muovijätettä. Pyrimme hoitamaan jätehuollon mahdollisimman hyvin, mikä onnistuu tuttuun tapaan Remeon kanssa.”

”Olemme tehneet yhteistyötä eri urheilutapahtumissamme jo lähes parikymmentä vuotta. Remeo on meille hyvä, luotettava ja innovatiivinen yhteistyökumppani. Kehitämme jätehuoltoa koko ajan yhdessä palvelujen tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen sekä toteutamme ympäristöohjelmaamme ja yhteisiä arvojamme.”

Mukavaa yhteistyötä

Remeo osallistuu vuosittaisiin Paavo Nurmi Festival -tapahtumiin, joita ovat Paavo Nurmi Marathonin lisäksi kesäkuussa järjestettävät Paavo Nurmi Games -yleisurheilukisat sekä syyskuinen Ruissalojuoksu. Kierrätyksen ohella Remeo hoitaa tapahtumien saniteettipalvelut.

”Kisapäivien aikana tapahtuu lyhyellä aikavälillä paljon ja vauhdilla. Olemme kehittäneet palveluja yhdessä monin tavoin, jotta kaikki jäte saataisiin mahdollisimman hyvin talteen ja kierrätykseen. Pitkäaikainen yhteistyö on hioutunut ja kehittynyt koko ajan hyvässä hengessä”, myyntipäällikkö Juha-Pekka Mäkilä Remeolta kertoo.

Paavo Nurmi Marathonin järjestää Turun Urheiluliitto ry:n yleisurheilujaosto. Tapahtuman tuottajana ja välittäjä toimii Juoksuaika-tapahtumatoimisto Event Consulting Oy. Remeo Oy on mukana yhteistyökumppanina.

Lue lisää: paavonurmimarathon.fi

Takaisin listaukseen