Skip to content

Ympäristöasiat kiinnostavat Särkänniemen huvipuiston asiakkaita ja vuosittaisessa asiakastyytyväisyystutkimuksessa siisteys onkin yksi keskeinen aihe. Särkäniemessä autetaan maapalloa ja kierrätetään roskat.

Autetaan maapalloa. Kierrätetään roskat.

Särkäniemen huvipuiston ja Remeon yhteistyöllä on pitkät juuret. Särkäniemi ja Remeo viestivät yhdessä asiakkailleen kiertotalouden merkityksestä ja siitä, miten kiertotaloutta käytännössä toteutetaan huvipuistossa. Iloinen maapallo ja slogan ”Autetaan maapalloa. Kierrätetään roskat,” näkyvät infonäytöillä ja kierrätyspisteillä eri puolilla huvipuistoa.

”Huvipuisto on liiketoimintaympäristönä todella monimuotoinen, on paljon alihankkijoita ja hankintaketjuja. Nyt olemme syventäneet yhteistyötämme, mikä on monelle kumppanille iso mahdollisuus. Mediaympäristönähän puisto on luonteva, kun se toteutetaan tyylikkäästi ja asiayhteyteen sopivasti”, vakuuttaa Särkäniemen huvipuiston myyntitoimintojen johtaja Jussi Jyrinki.

”Olemme aina suhtautuneet hyvin eettisesti jäte- ja kierrätysasioihin, ja tämä uudenlainen yhteistyö tukee ajattelutapaamme. Onkin oikein mielenkiintoista nähdä tämän tuloksia”, Jyrinki jatkaa.

Osaamista voi ostaa

Kun Särkäniemen turvallisuus- ja ylläpitopäällikkö Timo Mäkinen otti huvipuiston ylläpitopäällikön tehtävät vastaan, hän kutsui heti remeolaiset palaveriin, jossa lähdettiin kehittämään yhteistyötä.

”Mietittiin, miten hommat tehtäisiin mahdollisimman hyvin. Lähdettiin yhdessä miettimään asioita vähän pidemmällä aikajänteellä, niin että olisimme aina kehityksen etunenässä”, kertoo Mäkinen.

”Sanoin silloin, etten halua ostaa teiltä palvelua, jossa viette täältä kuorma-autolla jätteitä pois, vaan haluan ostaa teidän osaamisenne. Samaan hintaan tosin kyllä”, hymyilee Mäkinen.

Erinomainen tapa kehittää toimintaa on Mäkisen järjestämä kumppanipäivä. Päivän aikana kumppanit näkevät, miten puisto todella toimii, ja palkaksi päivästä Mäkinen saa raportin, miten yhteistyötä voisi vielä parantaa.

Toiminnan pitää olla ammattimaista ja tehokasta

”Mehän emme jätehuollon hintoihin voi vaikuttaa, mutta uudistamme esimerkiksi puristinkalustoa. Uuden älypuristimen avulla saamme tyhjennysvälit optimoitua ja lajittelua uudistamalla saamme astioiden määrää vähennettyä. Tarvitsemme nimenomaan kumppanin, joka ottaa meidän asiamme omakseen ja tuo meille erilaisia vaihtoetoja”, Mäkinen painottaa.

Yhteistyöstä Mäkinen antaa hyvän arvosanan. ”Täytyy sanoa, että ehdoton edellytys onnistuneelle jätteenkäsittelylle, kierrätykselle ja ympäristöjärjestelmän hoitamiselle on se, että mukana on ammattiosaajia, eli tässä tapauksessa Remeo. Toiminnan pitää olla ammattimaista ja tehokasta. Minulle esimerkiksi oli silmiä avaavaa, kun kävin Viikin jätteenkäsittelylaitoksella”, Mäkinen vakuuttaa.

Ympäristö kiinnostaa asiakkaita

”Jo viime kesänä asiakkaat kyselivät, miksi jokin jäte menee tuonne ja jokin toinen tänne, kun teimme muutoksia jäteastioihin. Kyllä ympäristöasiat kiinnostavat asiakkaitamme. Ensin kiinnostuvat äidit ja sitten lapset”, luettelee Mäkinen.
”Toivottavasti saamme tästä yhteistyöstä ja uudesta viestinnästämme positiivista palautetta. Mehän toteutamme joka vuosi mittavan asiakastyytyväisyystutkimuksen, ja puiston siisteys on siinä yksi keskeinen kohta. Viime vuonna saimme siitä asiakkailtamme hyvää palautetta”, Jyrinki kertoo.

”Olemme todellakin tyytyväisiä viime kesän tuloksiin siinäkin mielessä, että asiakkaille siisteys on erittäin tärkeä asia. Aika herkästi tulee palautetta, ellei ravintoloissa, wc:issä ja muissa yleisissä tiloissa ole siistiä”, sanoo Mäkinen.

Nuorilla hyvä asenne

”Se täytyy kyllä sanoa, että nuoret tuntuvat kunnioittavan tätä paikkaa. Tämä näkyy siinä, että roskat viedään herkemmin roska-astioihin kuin jossain muualla”, Jyrinki kehuu nuorten asennetta.

”Toki mahdollisuuksiakin annetaan enemmän”, muistuttaa Mäkinen.

”Tietysti se myös vaikuttaa, että kuinka kauan paikat pysyvät siistinä aukaisuhetkestä lähtien. Jos tietty siisteystaso putoaa, niin ihmiset alkavat ajatella, että miksi minä kuskaisin roskia pois, kun muutkaan eivät sitä tee”, Mäkinen kertoo.

Särkänniemi