Skip to content

Kauppakeskus REDI on kuin pieni kaupunki kaupungissa. Vilkasta elämää eletään mahdollisimman vastuullisesti, kestävästi ja ympäristöystävällisesti. Mukana menossa on myös Remeo.

Helsingin Kalasatamassa komeileva uusi kauppakeskus REDI on herännyt aamuun kukonlaulun aikaan. Huoltopihalla käy kuhina, kun tuotteita tuodaan talon yrityksiin. Ensimmäisessä aallossa tulevat tuoretuotteet ruokakauppoihin ja ravintoloihin.

Huoltopiha on kauppakeskuksen jätehuollon sydän. Täältä löytyy koko kierrätyksen kirjo puristimineen ja jäteastioineen. Selkeät kyltit kertovat, mihin laitetaan lasi, sähkö- ja elektroniikkaromu, muovi, elintarvikerasvat, lehdet ja mainokset, sekajäte, biojäte, metalli ja
pahvi. Kaikelle on paikkansa.

Homma hallussa

Kauppakeskus REDI

Syyskuussa 2018 avattu REDI on Helsingin kantakaupungin suurin, pääkaupunkiseudun viidenneksi suurin ja koko Suomen seitsemänneksi suurin kauppakeskus. REDIstä löytyy yli 200 liikettä sekä reilut 40 ravintolaa ja kahvilaa.

”Valitsimme yhteistyökumppaniksemme Remeon monestakin syystä. Saimme kustannustehokkaan ja asiantuntevan ratkaisun sekä Europressin laadukkaat puristimet, jotka voidaan räätälöidä tarpeidemme mukaan”, kiinteistöpäällikkö Jukka Parkatti kertoo.

”Kauppakeskuksessa tärkeintä on se, että jätehuollossa kaikki toimii. Kun homma on hallussa, kukaan ei edes huomaa sitä, mutta jos homma ei toimi, se tulee nopeasti näkyviin. Jätehuolto on jatkuvaa ja sen tulee elää joustavasti sesonkien mukaan.”

”Tavoitteenamme on kasvattaa kierrätyksen määrää 75 prosenttiin. Yksi vaikuttava keino on talossa toimivien yrittäjien lajittelukoulutus. Remeo Oy:n koulutuksissa opetellaan lajittelemaan jätteitä sekä käyttämään laitteita ja puristimia oikein”, Parkatti toteaa.

Jätteista raaka-aineiksi

REDIn huoltopiha on silmin nähden hyvässä kunnossa, mikä kertoo siitä, että kaikki toimii. Yleensä vastaavanlaisissa kauppakeskuksissa työskentelee täyspäiväisesti kaksi laiturimiestä, mutta REDIssä homma hoituu yhden miehen voimin puolessa päivässä.

”Laiturille ajaa päivittäin 150 autoa. Meillä on käytössä nettiajanvarausjärjestelmä, joka toimii hyvin ja jonka ansiosta liikennettä saadaan porrastettua siten, että kuljetukset soljuvat joustavasti”, Parkatti toteaa.

Huoltopihan toiminta nojaa talon vastuullisuuspolitiikkaan. ”Kiertotalous on tätä päivää ja ainoa oikea tapa elää. Enää ei edes puhuta jätteestä vaan raaka-aineesta. Kun kaikki jakeet saadaan hyötykäyttöön, kaikki voittavat.”

”Remeo Oy:n ansiosta saamme koko ajan uutta tietoa ja palautetta siitä, mitä kannattaisi kehittää. Seuraamme tarkasti raportointia, joka kertoo niin tonnit kuin eurot. Tiedämme koko ajan, missä mennään.”

Tiesitkö?

  • Kauppakeskus REDI avattiin syyskuussa 2018 Helsingin Kalasatamassa. Talosta löytyy
    yli 200 yritystä sekä yli 40 kahvilaa ja ravintolaa.
  • REDIn rakennuttaja on SRV Oy. Kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on 63 000 neliötä.
  • REDillä on LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -sertifikaatti, joka on maailman käytetyin globaali rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä. Platina- luokitus kertoo siitä, että kauppakeskus on saanut parhaan arvosanan rakentamisen ja kiinteistön käytön aikaista ympäristökuormitusta ajatellen.
  • Kauppakeskuksessa järjestetään kuluttajille erilaisia tapahtumia, kuten kierrätystapahtumia, joissa opitaan ja osallistutaan. Yrityksiä kannustetaan ympäristömyönteisyyteen ja vastuullisuuteen.
  • Kauppakeskuksessa on kuluttajien kierrätyspiste, jossa voi kierrättää pahvia, energiajaetta, lasia, paperia, metallia ja tekstiilejä sekä SER-jätettä eli paristoja, pienakkuja, kännyköitä ja muita pienlaitteita, loisteputkia ja mustekasetteja.
  • REDIn Hävikkiruokakauppa herättelee ajattelemaan, kuinka paljon syömäkelpoista ruokaa voi mennä sivu suun. REDIstä löytyy myös sähköautojen latauspaikkoja.

Lue lisää

Kauppakeskus REDI