Uusioraaka-aine ja ympäristö

Uusioraaka-aine on valtavan kansantaloudellisen merkityksensä lisäksi ainutlaatuinen myös ympäristön ja luonnon kannalta. Kierrättämällä mahdollisimman monia uusiokäyttöön soveltuvia materiaaleja säästämme kalliita uudistumattomia luonnonvaroja ja pienennämme kaatopaikkojen määrän minimiin.

Kierrätys, lajittelu, materiaalien käsittelyratkaisut ja innovaatiot Cleantech –alalla tuovat Suomelle rahaa, investointeja ja työpaikkoja. Uusioraaka-aine säästää neitseellisiä luonnonvaroja ja pitää kuluttajatuotteiden hinnat alhaisina, sillä uusioraaka-aineiden käyttö on edullisempaa verrattuna uusien raaka-aineiden tuotantoon.

Materiaalien hyödyntäminen uusioraaka-aineena, kierrätyspolttoaineena tai energianpolttoaineena on liiketoimintamme ydin. Kehitämme jatkuvasti yhdessä kumppaneidemme kanssa uusia tapoja käsitellä materiaaleja sekä löytää niille uusia käyttötarkoituksia. Keräämme yrityksiltä ja yksityisiltä jätemateriaaleja, jotka lajitellaan, murskataan ja paalataan käsittelylaitoksillamme toimitettavaksi eteenpäin teollisuuden uusioraaka-aineeksi.

Uusioraaka-aine ja materiaalit

Keräämiämme materiaaleja ovat muun muassa kierrätyspaperi, pahvi, kuitupakkaukset, puu, metallit ja muovi. Lajittelemalla ja kierrättämällä jätteet annat niille uuden käyttötarkoituksen ja elämän.

Lisää ympäristötietoutta

Tutustu kierrätykseen.

 

Lue lisää - siirry ympäristötietopankkiin

 

 

Arvioi sivustomme

* vaadittu kenttä