Uudistus SUEZin Ympäristöraportoinnissa

3.11.2015 - 09:48

Hyvät asiakkaamme!

Olemme muuttaneet jätteen hyötykäyttöasteen ilmoitustapaa Ympäristöraportoinnissamme. Hyötykäyttöaste jaetaan jatkossa materiaalihyötyasteeseen ja energiahyötyasteeseen.
Muutostyöhön liittyen Ympäristöraportointijärjestelmässä ilmeni kirjautumiseen ja visuaaliseen ilmeeseen liittyviä ongelmia viikoilla 39–40. Pahoittelemme häiriöitä ja toivomme, että uudistukset auttavat jatkossa entistä paremmin ympäristötavoitteiden seurannassa.

Aiemmin ilmoitimme prosenttiosuuden, jonka jätettä käsittelevä laitos pystyi hyödyntämään sinne toimittamastamme jätteestä. Tällöin esimerkiksi pahvin kierrätysprosentti jäi alle sadan. Nyt seuraamme, kuinka paljon jätettä on lajiteltu asiakkaalla kunkin jäteastian kautta oikeaan kierrätyskanavaan. Jatkossa pahvin kierrätysprosentti on 100. Uudistettu hyötykäyttöprosenttien seuranta ja esitystapa on Ympäristöministeriön suositusten mukainen.

Ympäristöraportoinnin yhteenvedossa esitämme samassa pylväässä, kuinka paljon jätteestä on kierrätetty materiaalina tai hyödynnetty energiana. Jäljelle jäävä osuus toimitetaan kaatopaikoille tai hävitetään polttamalla käyttäen apupolttoainetta. Tällaista jätettä ei ole toistaiseksi teknisesti tai taloudellisesti mahdollista hyödyntää. Tapahtumat -välilehdellä näkee jätejaekohtaiset materiaalihyötyasteet ja energiahyötyasteet, joista toinen on suurimmalla osalla jätejakeista 100.

Haluamme olla mukana asiakkaittemme ympäristötavoitteiden ja jätelain tavoitteiden, kuten etusijajärjestyksen toteuttamisessa. Olemme saavuttaneet 100 %:n hyödyntämisasteen monien asiakkaittemme kanssa. Seuraavana tavoitteena on saada pylvään vihreä osuus – kierrätysprosentti – mahdollisimman suureksi. Asiantuntijamme auttavat mielellään tavoitteen saavuttamisessa.

Lisätiedot:
Tuomo Koponen, p. 010 540 2213, tuomo.koponen [at] sita.fi

SUEZ / SITA Suomi Oy
Sanna Karppinen
Kaupallinen johtaja

Lisää ympäristötietoutta

Tutustu kierrätykseen.

 

Lue lisää - siirry ympäristötietopankkiin

 

 

Arvioi sivustomme

* vaadittu kenttä